Yandex Metrica

Bakanlıktan 3 bin 505 lira nakit destek: Sadece kadınlara veriliyor

Bakanlıktan 3 bin 505 lira nakit destek: Sadece kadınlara veriliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çeşitli alanlarda yaptığı ödemelerle ihtiyaç sahibi vatandaşları destekliyor. Bu ödemelerden bazıları ise sadece kadınlara yapılıyor. 

Ekonomi

30.06.2024, 01:33

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kadınlara özel bazı nakit destekler yapıyor. Bu desteklerden ilk akla geleni doğum yardımı. Devlet, doğum annelere birinci çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira, üçüncü ve sonraki her çocuk için 600 lira ödeme yapıyor.

Borsa İstanbul'da yatırımcı kalmadı: 1 hafta içinde 1 milyar dolarlık kayıp! Borsa İstanbul'da yatırımcı kalmadı: 1 hafta içinde 1 milyar dolarlık... Haberi Görüntüle

EŞİNİ KAYBEDEN KADINLARA YAPILAN DESTEK ÖDEMESİ

Bir başka destek ödemesi ise eşini kaybeden kadınlara yapılıyor. Bu çerçevede sosyal güvencesi olmayan kadınlar eşlerini kaybettiği takdirde devlet tarafından maaşa bağlanıyor. Zor şartlardaki kadınlara 1000 lira destek verilirken bu ödemeler iki ayda bir 2000 lira olarak yapılıyor.

Bakanlık açgözlüleri affetmedi: Emlak piyasasında fahiş fiyat artışa rekor ceza Bakanlık açgözlüleri affetmedi: Emlak piyasasında fahiş fiyat artışa rekor ceza Haberi Görüntüle

ASKER EŞLERİNE YAPILAN DESTEK ÖDEMESİ

Bakanlık tarafından kadınlara yapılan yardımlardan bir diğeri de asker eşlerine yapılan yardım. Sosyal güvencesi olmayan asker eşlerine aylık olarak 800 lira veriliyor. Bu yardımlar da iki ayda bir 1600 lira olarak ödeniyor.

Milyonların gözü enflasyon rakamlarında: Memur ve emekliler ne kadar zam alacak? Bu ödemelerin hepsi değişecek Milyonların gözü enflasyon rakamlarında: Memur ve emekliler ne kadar zam... Haberi Görüntüle

YAŞLI AYLIĞI

Yaşlı aylığı, 65 yaş üzerinde olan kadınlara yapılıyor. Bunun için de sosyal güvenceye sahip olmama şartı var. Ayrıca gelirin 5667 liranın altında olması gerekiyor. Bu şartlara uyan kadınlara her ay 3 bin 505 lira ödeme yapılıyor.

Habere Tepki Ver

0

3

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading