Yandex Metrica

DOLAR

32.66

%-0 expand_less

EURO

35.56

%0.77 expand_less

ALTIN

2511.40

%-0 expand_less

BIST

10839.88

%-0.3 expand_more

BTC ($)

56741.72

%0.69 expand_less

Danimarka Parlamentosu'nda Filistin oylaması: İspanya, Norveç ve İrlanda tanımıştı

Danimarka Parlamentosu'nda Filistin oylaması: İspanya, Norveç ve İrlanda tanımıştı

Danimarka Parlamentosu'nda yapılan Filistin oylamasında Filistin'in devlet olarak tanınması kabul edilmedi. Oylamayla ilgili açıklama yapan Sascha Faxe isimli milletvekili, "Danimarkalı siyasetçilerin büyük çoğunluğu 2 devletli çözüm olmadan Ortadoğu'da kalıcı barışın sağlanamayacağı noktasında hemfikir." dedi.

Dünya

28.05.2024, 21:24

Avrupa'da Filistin'i devlet olarak tanıma eğilimi artarken Danimarka'dan bunun tersi bir karar geldi. Parlamentoya şubat ayında gönderilen ve Filistin'i devlet olarak tanınmasını öngören yasa tasarısı bugün oylandı. 

Kara sular ihlal edildi Pasifik'te tansiyon yükseldi: 'Bölgeden ayrılın' uyarısı Kara sular ihlal edildi Pasifik'te tansiyon yükseldi: 'Bölgeden ayrılın' uyarısı Haberi Görüntüle

"FİLİSTİNLİLERİN HAKKI"

Gerekli ön koşulların sağlanamadığı gerekçesiyle Filistin'in devlet olarak tanınmadığı parlamentoda milletvekillerinden Sascha Faxe, "Danimarkalı siyasetçilerin büyük çoğunluğu 2 devletli çözüm olmadan Ortadoğu'da kalıcı barışın sağlanamayacağı noktasında hemfikir. Şahsen Filistin'i tanımayı oradaki vatandaşların hakkı olarak görüyorum." ifadelerini kullandı.

Danimarka hükümetinin Filistin'i devlet olarak tanımayacağını daha önce söyleyen Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen oylamada yer almadı.

İspanya, Norveç ve İrlanda bugün itibarıyla Filistin'i devlet olarak tanıdıklarını açıklamıştı. 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

2

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading