Yandex Metrica
SON DAKİKA

41 bin yıllık mucize! 3 metre uzunluğunda devrim yaratacak keşif: Yok artık diyeceksiniz

41 bin yıllık mucize! 3 metre uzunluğunda devrim yaratacak keşif: Yok artık diyeceksiniz

Andra Pradeş!in Prakasam ilçesinde 41 bin yıllık devekuşu yumurtası bulundu. Vadodaralı arkeologlar tarafından keşfedilen 3 metre genişliğindeki yuvada 3500'den fazla yumurtanın antik parçaları bulundu.

Dünya

01.07.2024, 13:18

Dünyanın en eski devekuşu yuvası Andra Pradeş'te bulundu. 41 bin yıllık bu yuva, Prakasam ilçesinde uluslararası bilim adamlarından oluşan bir ekip tarafından keşfedildi. 

Bu yuvanın bulunduğu yer antik antik fosillerden oluşan bir hazine olarak görülüyor. Ayrıca yuvanın genişliği 3 metre olarak ölçüldü.

Bu da yuvada ne kadar büyük bir devekuşu ya da ailesinin yaşayabileceğini gözler önüne seriyor. Öte yandan yaşan alanı çin de doğru bir fikir gibi görünüyor. Bu yuva Vadodara'daki MS Üniversitesi'nden arkeologlar tarafından keşfedildi. Almanya, Avustralya ve Amerikalı bilim insanları bu konuda onlara destek verdi.

Lady Diana'nın mirası oğullarına değil yedi kuşak akrabasına gitti! 16. Yüzyıldan kalma malikaneden mahrum kalacaklar! Lady Diana'nın mirası oğullarına değil yedi kuşak akrabasına gitti! 16.... Haberi Görüntüle

DEVRİM YATARACAK KEŞİF

MSU Arkeoloji ve Antik Tarih Bölümü'nde Yardımcı Doçent olan Devara Anilkumar, bu bulgunun önemini vurguladı. "Bu bulgu, Hindistan'daki megafaunal türlerin yok oluşunu anlamada kritik bir anı temsil ediyor," dedi.

Sınırlı bir alanda yaklaşık 3.500 devekuşu yumurtası kabuğu parçasının bulunması, devekuşlarının Güney Hindistan'da tarihi varlığını doğruluyor ve dünyanın bilinen en eski devekuşu yuvasının varlığını tespit ediyor.

Keşif, Hint alt kıtası boyunca megafaunal türlerin yok olmasına katkıda bulunan ekolojik dinamikler hakkında önemli veriler sağlamak için önemli bir vaat taşıyor. Siwalik Tepeleri ve Yarımada Hindistan'ı da içeren bölgedeki önceki devekuşu ile ilgili bulgular sırasıyla milyonlarca ve on binlerce yıl öncesine dayanıyor.

Saygın Leakey Vakfı'nın finansmanıyla desteklenen araştırma, Nisan 2023'ten bu yana devam ediyor. Ekibin bulguları, bu antik kuşlara ve Hindistan yarımadasının tarih öncesi manzarasına dair anlayışımızda devrim yaratacak.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading