Yandex Metrica

Sitede Ara

Adaylıktan çekilecek mi? Canlı yayında Trump'la kapışan Biden'den bomba itiraf

Adaylıktan çekilecek mi? Canlı yayında Trump'la kapışan Biden'den bomba itiraf

ABD Başkanı ve Demokrat Parti'nin kasım seçimlerindeki adayı Joe Biden, Cumhuriyetçi Partinin adayı Donald Trump ile yaptığı televizyon münazarasını değerlendirdi. Kötü bir performans sergilediğini itiraf eden Biden, "Berbat bir performans sergileyerek çuvalladım ancak adaylıktan çekilmeyeceğim.'' dedi.

Dünya

05.07.2024, 22:16

Dünyanın merakla beklediği karşılaşma geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. ABD'de başkan adayları canlı yayına çıktı. Amerika Başkanlık seçimlerinde rakip iki isim ABD başkanı Biden ile eski ABD başkanı Trump canlı yayında karşı kaşıya geldi. Stüdyoda zaman zaman gerginlikler yaşanırken tartışma yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Kurallara göre, seçim öncesi düelloda ilk sözü ABD Başkanı Joe Biden aldı. Son söz hakkı ise Donald Trump'ın oldu. Söz konusu tartışma 1960 yılından bu yana ilk kez seyirci olmadan gerçekleşti. Bundan sonraki televizyon tartışması ise 10 Eylül'de yapılacak. 

Biden'ın Trump karşısında gösterdiği performansın yetersiz olduğunu belirten uzmanlar ABD Başkanı'nın adaylık çekilmesi gerektiğini ve akıl sağlığının bu iş için normal olmadığını değerlendirdiler.

ABD seçimi öncesi ilk düello: Biden ve Trump canlı yayında kapıştı ABD seçimi öncesi ilk düello: Biden ve Trump canlı yayında... Haberi Görüntüle

BIDEN'DAN İTİRAF: ÇUVALLADIM

Adaylıktan çekilip çekilmeyeceği merak edilen Biden'dan çarpıcı bir itiraf geldi. ABD'nin Wisconsin eyaletinde yayın yapan "The Earl Ingram Show" radyo programına konuk olan Biden, 27 Haziran gecesi yapılan canlı yayındaki performansını değerlendirdi ve adaylıktan çekileceği yönündeki spekülasyonlara yanıt verdi.

Trump ile karşılaştığı münazarada kötü performans gösterdiğini kabul eden Biden, "Berbat bir gece geçirdim. Çuvalladım ve hata yaptım. Bu sadece sahnede 90 dakikalık bir şey, 3,5 yılda ne yaptığıma bakın." ifadelerini kullandı.

Meclis alevler içinde! Hükümet geri adım attı: Vergi reform paketi iptal edildi Meclis alevler içinde! Hükümet geri adım attı: Vergi reform paketi... Haberi Görüntüle

ADAYLIKTAN ÇEKİLECEK Mİ?

"Babamdan yere düşünce tekrar ayağa kalkmayı öğrendim, seçimi kazanacağız." diyen Biden, münazaradaki performansı istediği gibi olmasa da yarışı sürdüreceğinin altını çizdi.

4 Temmuz Bağımsızlık Günü dolayısıyla askeri personel ve ailelerini Beyaz Saray'da ağırlayan ABD Başkanı, burada yaptığı konuşmasında da adaylıktan çekileceği yönündeki yorumlara sert tepki gösterdi. Biden, "Hiçbir yere gitmiyorum." diyerek Trump'a meydan okudu.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading