Yandex Metrica
SON DAKİKA

Akdeniz'de gemi kazası: 11 ölü 64 kişi hala kayıp

Akdeniz'de gemi kazası: 11 ölü 64 kişi hala kayıp

İtalya'nın güneyindeki Calabria açıklarında iki ciddi kaza meydana geldi. Söz konusu kazada 11 kişi hayatını kaybetti. 64 kişi ise hala kayıp.

Dünya

19.06.2024, 12:11

Pazartesi günü güney İtalya kıyılarındaki iki kazada 11 kişi hayatını kaybetti. Bir yardım kuruluşu ve İtalyan sahil güvenliğine göre düzinelerce kişi kayıp. "Nadir" kurtarma gemisini işleten Alman yardım kuruluşu RESQSHIP, batan ahşap tekneden 51 kişiyi kurtardığını söyledi.

Geminin alt güvertesinde 10 ceset bulundu. RESQSHIP, kurtarma operasyonunun ne zaman ve nerede gerçekleştiğini açık bıraktı. Marinetraffic.com konum hizmetine göre “Nadir” Pazartesi günü doğu Tunus'un Sfax limanı açıklarındaydı.

Dünyadaki her mavi gözlü insan tek bir insanın soyundan geliyor! Dünyadaki her mavi gözlü insan tek bir insanın soyundan geliyor! Haberi Görüntüle

64 KİŞİ HALA KAYIP

İtalyan sahil güvenliği, güney Calabria bölgesinin yaklaşık 220 kilometre doğusunda bir yelkenli teknenin batmasının ardından hayatta kalanları aradığını bildirdi.

Buna göre batan tekne ilk kez uluslararası sularda bir Fransız teknesi tarafından keşfedildi.

On iki mülteciyi aldı. Yelkenli muhtemelen bir Türk limanından hareket ediyordu. Fransız denizciler, kazazedeleri kıyıdan 120 deniz mili açıkta fark ederek sahil güvenliğe haber verdi.

Kurtarılanlar bir ticaret gemisiyle alındı ​​ve ardından bir sahil güvenlik gemisiyle İtalya'nın Roccella Jonica limanına götürüldü.

Sahil güvenlik ve AB sınır koruma kurumu Frontex, aramaya Pazartesi günü devam etti. Sahil güvenlik kayıp kişilerin sayısı hakkında herhangi bir bilgi vermedi. ABD haber ajansı AP'nin haberine göre toplamda en az 64 kişi kayıp.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading