Yandex Metrica

Sitede Ara

Amerikan ordusu şimdi de Ağrı Dağı'na bakıyor: Türkiye kuşatmasının son ayağı tamamlanıyor

Amerikan ordusu şimdi de Ağrı Dağı'na bakıyor: Türkiye kuşatmasının son ayağı tamamlanıyor

Türkiye'yi çevreleme stratejisine istikrarlı biçimde devam eden Amerikan ordusu, Suriye, Yunanistan, Romanya ve Bulgaristan'ın ardından Güney Kafkasya'ya yerleşiyor. Ermenistan ordusuyla 'Eagle Partner' adı altında tatbikat düzenleyen ABD birlikleri, bu fırsatı kullanarak Ermenilere son model termal görüntüleme aygıtlarıyla Mistral-3 hava savunma sistemi verdi. 

Dünya

17.07.2024, 15:13

Suriye, Yunanistan, Romanya ve Bulgaristan'ın ardından Amerikan ordusu Güney Kafkasya'ya yerleşiyor. Moskova ile bağlarını hızla koparan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkesini ABD vesayeti altına sokuyor. 

Geçtiğimiz yıl Ermeni ordusuyla birlikte boy gösteren Coniler, bu kez daha kalabalık bir grupla Erivan'a gelerek ortak tatbikat düzenledi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı, Vazgen Sarkisyan Kara Harp Okulu'nda Ermeni-Amerikan ortak tatbikatı 'Kartal Ortaklığı-2024'ün (Eagle Partner) 15 Temmuz itibariyle başladığını duyurdu. 

Ermenistan Savunma Bakanı Suren Papikyan (solda) ve ABD'nin Erivan Büyükelçisi Christina Quinn (sol2)

Tatbikatın açılış törenine Ermenistan Savunma Bakanı Suren Papikyan ile ABD'nin Erivan Büyükelçisi Christina Quinn katıldı.

Papikyan buradaki konuşmasında Amerika'daki Kansas Ulusal Muhafız Birliği'nin 20 yılı aşkın süredir kendilerine destek verdiğinden bahsederek, şimdi Avrupa ve Afrika'daki ABD askerleriyle aynı tatbikatta buluştuklarını söyledi. 

24 Temmuz'a kadar sürecek tatbikatta ABD askerleri, Ermeni birliklerine bir dizi eğitim verecek. Tatbikatın amacı Ermenistan Savunma Bakanlığı'nca şöyle açıklandı:

"Barışı koruma operasyonları çerçevesinde uluslararası barışı koruma misyonlarına katılan birimlerin koordinasyon düzeyini artırmık, yönetim ve taktik iletişim alanındaki uygulamaları paylaşmak ve Ermeni birliklerinin savaşa hazırlığını artırmak..."

Türkiye sattı Yunan çetelesini tuttu! Komşu basınında dikkat çeken haber: Hangi ülkeler Türkiye'den füze ve İHA alıyor? Türkiye sattı Yunan çetelesini tuttu! Komşu basınında dikkat çeken haber:... Haberi Görüntüle

TERMAL CİHAZLAR VE MISTRAL İÇİN FIRSAT OLDU

Eagle Partner-2024 tatbikatı, ABD ordusunun Ermenileri eğitip donatması için önemli bir fırsat oldu.

Geçtiğimiz yıllarda 'tatbikat' kılıfıyla Yunanistan'a getirdiği binlerce zırhlı araç, helikopter ve tankı Atina'ya hediye eden ABD, Eagle Partner vesilesiyle Ermeni askerlere modern termal görüntüleme sistemi dağıttı. 

Clipon nişangah sisteminin en güncel versiyonu olan Tonbo Spartan-S modeli Amerikan askerlerince Ermeni birliklere verildi. Tatbikat devam ederken CIA'ya bağlı Radio Liberty ağının Ermenistan servisi, Erivan güçlerinin Fransız Mistral-3 hava savunma sistemiyle eğitilmekte olduğunu duyuruyordu. 

Omuzdan ya da araç üzerinden ateşlenen Mistral-3 hava savunma füzesi, gökyüzündeki hedefleri 8 kilometreye kadar vurabiliyor. 

Mistral-3 yakın hava savunma sistemi

Ermenilerin Mistral sistemiyle donatıldığını söyleyen Atlantik kaynaklı 'Geniş Avrupa' projesinin siyasi sorumlularından Gustav Gressel, dokrinsel anlamda Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin Batı standartlarına geçmek için eğitilmekte olduğundan bahsetti. 

Alman görevli, "Artık Ermeni ordusunun Fransız subaylarla doğrudan iletişim kurma fırsatı var. Batılı orduların savaşa nasıl hazırlandıklarını inceleyecekler ve bu, gelecekte Ermeni ordusunu değiştirecek" dedi. 

Savaşın başından beri Rusya yaklaşık 50 bin füze attı! Ukrayna cephesinden flaş açıklama Savaşın başından beri Rusya yaklaşık 50 bin füze attı! Ukrayna... Haberi Görüntüle

YENİ TESİSLERİN PARASINI BİLE ABD ÖDÜYOR

Ermenistan Savunma Bakanlığı, ABD ve Avrupa kaynaklarıyla çok sayıda yeni askerî tesisler de inşa ediyor. Savunma Bakanı Suren Papikyan, bu binaların bir kısmını Eagle Partner tatbikatının açılış töreni sonrası ziyaret etti. 

Ermenistan'a kurulan yeni askerî tesislerden biri

Washington aynı zamanda Ermeni polisine de destek sağlıyor. Amerikan elçiliğinin sağladığı 16 milyon dolarlık fonla Erivan'a yeni polis merkezleri inşa edildi.

Yeni Polis arabaları ve devriye motorları da Amerikan yönetimi tarafından sağlanırken ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Uzra Zeya, Erivan'a gelerek yeni binaları bizzat teftiş etti. 

Burada yaptığı açıklamada, 'kolluk kuvvetlerinin reformlarını ilerletmek için birlikte çalışmaya devam edeceklerini' belirten Zeya, "Ortak demokratik değerlere, halklar arasındaki güçlü bağlara ve hukukun üstünlüğüne sarsılmaz bağlılığa dayalı olarak Ermeni-Amerikan işbirliğini her alanda derinleştirmeye devam ediyoruz" diye konuştu. 

Ermeni polis teşkilatında Amerikan etkisi derinleşiyor.

Habere Tepki Ver

0

7

1

0

0

2

1

2

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading