Yandex Metrica

Anketlerde kim önde? Trump ile Harris arasındaki oy farkı bakın kaç puana düştü

Anketlerde kim önde? Trump ile Harris arasındaki oy farkı bakın kaç puana düştü

ABD'deki ankete göre Trump ile Harris arasındaki oy oranı farkı 1 puana düştü. Trump'a oy verebileceğini söyleyenlerin oranı yüzde 48 çıkarken Harris'in oy oranı yüzde 47'de görünüyor. Öte yandan Demokrat Parti'nin başkan adayı, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump ile canlı yayında tartışmaya katılmaya hazır olduğunu duyurdu.

Dünya

26.07.2024, 11:03

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak seçimler öncesi flaş bir gelişme yaşandı. ABD Başkanı Joe Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirirken yarıştan çekildi. Demokrat Parti'nin Başkan adayı Kamala Harris olacak.

Kamala Harris ise ABD Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Harris, ''Başkanın desteğini almaktan onur duyuyorum ve bu seçimi kazanmayı düşünüyorum. Niyetim bu adaylığı kazanmak. Donald Trump'ı ve onun aşırı 'Proje 2025' gündemini yenmek, Demokrat Parti'yi ve ulusumuzu birleştirmek için elimden gelen her şeyi yapacağım.'' dedi.

Savaşın başından beri Rusya yaklaşık 50 bin füze attı! Ukrayna cephesinden flaş açıklama Savaşın başından beri Rusya yaklaşık 50 bin füze attı! Ukrayna... Haberi Görüntüle

KAMALA HARRİS'E REKOR BAĞIŞ

Demokratların başkan adaylığına en yakın isim olan Kamala Harris, 24 saatte rekor düzeyde bağış toplamayı başardı. Joe Biden'ın yerine aday göstermesinden itibaren son 24 saatte Kamala Harris'e 81 milyon dolar bağış yapıldı. Söz konusu rakam, 24 saat içinde ulaşılmış en yüksek bağış miktarı olarak kayıtlara geçti.

İstanbul sular altında kalabilir! Kıyamet Buzulu çökmeye hazırlanıyor: Tüm dünya teyakkuzda İstanbul sular altında kalabilir! Kıyamet Buzulu çökmeye hazırlanıyor: Tüm dünya... Haberi Görüntüle

ANKETLERDE KİM ÖNDE?

Seçimlerin yapılmasına kısa bir süre kalırken New York Times/Sienna Koleji tarafından yaptırılan en son anket, Trump ile Harris'in mevcut oy oranları hakkındaki tahminleri gösterdi.

22-24 Temmuz tarihlerinde ulusal çapta yapılan anket 1142 yetişkin ile gerçekleştirildi. Ankette, Trump'a oy verebileceğini söyleyenlerin oranı yüzde 48 çıktı. Kamala Harris ise 1 puan geriden gelerek yüzde 47'de kaldı.

Soykırımcı Netanyahu'dan işgal ilanı! 'Ne 42 gün sonra ne de 42 yıl sonra çekileceğiz' Soykırımcı Netanyahu'dan işgal ilanı! 'Ne 42 gün sonra ne de... Haberi Görüntüle

HARRİS ARAYI KAPATIYOR

Joe Biden ile Trump'ın 27 Haziran'daki canlı yayındaki düellosu sonrası anket yapılmıştı. Yapılan aynı ankette Biden'ın Trump'ın 6 puan arkasına düştüğü görülmüştü.

Siyasi gözlemciler, Biden'ın 19 Temmuz'da yarıştan çekildiğini duyurmasının ardından yerine aday olarak gösterip destek verdiği Harris'in, daha bir hafta geçmeden rakibi Trump'ı 1 puan geriden izleyecek şekilde arayı kapatmasını bu aşamada başarı olarak değerlendiriyor.

İsrail televizyonunda skandal görüntü: Tecavüzcü askeri 'kahraman' ilan ettiler İsrail televizyonunda skandal görüntü: Tecavüzcü askeri 'kahraman' ilan ettiler Haberi Görüntüle

TRUMP'A MEYDAN OKUDU

Öte yandan Demokrat Parti'nin başkan adayı, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump ile canlı yayında tartışmaya katılmaya hazır olduğunu duyurdu.

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading