Yandex Metrica

Sitede Ara

Arap Birliği'nden dikkat çeken Hizbullah kararı

Arap Birliği'nden dikkat çeken Hizbullah kararı

Beyrut ziyareti sonrasında Mısır'ın El-Kahire El-İhbariyye televizyonuna konuşan Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Husam Zeki, Arap Birliği'nin "artık Lübnan'daki Hizbullah'ı terör örgütü olarak sınıflandırmadığını" bildirdi.

Dünya

29.06.2024, 16:53

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Husam Zeki, gerçekleştirdiği Beyrut ziyareti sonrasında Mısır'ın El-Kahire El-İhbariyye televizyonuna dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Arap Birliği'nin daha önceki kararlarında "Hizbullah'ın terörist olarak tanımlanması"na dikkati çeken Zeki, bu kararlara istinaden Hizbullah ile iletişimin kesildiğini aktardı.

Soykırımcı İsrail ateş hattını büyütme peşinde: Lübnan'ın güneyine fosfor bombalı saldırı Soykırımcı İsrail ateş hattını büyütme peşinde: Lübnan'ın güneyine fosfor bombalı... Haberi Görüntüle

''ARAP BİRLİĞİ, HİZBULLAH'I TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK SINIFLANDIRMIYOR''

"Arap Birliği'ne üye ülkelerin Hizbullah'a terör örgütü denmemesi konusunda" anlaşıldığını belirten Husam Zeki, ''Yeni kararın ardından Arap Birliği ile Hizbullah'ın iletişim kurmasının önünü açıldı. Arap Birliği, artık Hizbullah'ı terör örgütü olarak sınıflandırmıyor.'' ifadelerini kullandı.

Bilindiği üzere Körfez İşbirliği Konseyi'nin (KİK) 2 Mart'ta aldığı karar sonrasında Arap Birliği de 11 Mart 2016'da Hizbullah'ı "terör örgütü" olarak sınıflandırmış ve "aşırılığı ve mezhepçiliği yaydığını" açıklamıştı.

İnsan hücrelerinden canlı robot yaptılar: Gülümsüyor, tepki veriyor İnsan hücrelerinden canlı robot yaptılar: Gülümsüyor, tepki veriyor Haberi Görüntüle

10 YIL SONRA İLK TEMAS

Öte yandan Lübnan medyasında dün yer alan haberlere göre, Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Zeki, Beyrut'u ziyaretinde Hizbullah'a bağlı "Direnişe Sadakat" bloğunun lideri milletvekili Muhammed Raad ile görüştü. Görüşme Arap Birliği ile Hizbullah arasında 10 yılı aşkın süredir gerçekleşen ilk temas olarak kayıtlara geçti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading