Yandex Metrica
SON DAKİKA

Avrupa'da Rus korkusu: 4 AB üyesi sınırlarına savunma hattı inşa edilmesi için mektup yazdı

Avrupa'da Rus korkusu: 4 AB üyesi sınırlarına savunma hattı inşa edilmesi için mektup yazdı

Rusya-Ukrayna Savaşı devam ederken savaşın ukrayna dışına yayılma ihtimali sınır devletlerini endişeye düşürüyor. Bunun için harekete geçen Polonya, Litvanya, Letonya ve Estonya Rusya ve Belarus sınırlarına savunma hattı inşa edilmesini talep etti. Savunma hattının 700 kilometre uzunluğunda olması gerekiyor.

Dünya

28.06.2024, 08:37

2022 yılının şubat ayında başlayan ve halihazırda devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı'nın yayılma ihtimali dünya için tehdit oluştursa da bundan en fazla endişe eden devletler sınır devletleri. Savaşın direkt Rusya ve Belarus üzerinden yayılmasıyla cephe haline gelmek istemeyen AB üyesi Polonya, Litvanya, Letonya ve Estonya liderleri, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel'e AB sınırlarının askeri ve sivil olarak korunmasını amaçlayan savunma hattına ilişkin mektup gönderdi.

Husiler'den katil İsrail'e ders: Gemileri balistik füzeyle vuruldu Husiler'den katil İsrail'e ders: Gemileri balistik füzeyle vuruldu Haberi Görüntüle

700 KİLOMETRELİK SAVUNMA HATTI TALEP ETTİLER

Polonya'nın PAP haber ajansında yer alan habere göre söz konusu mektup Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, Polonya Başbakanı Donald Tusk, Estonya Başbakanı Kaja Kallas ve Letonya Başbakanı Evika Silina tarafından imzalandı. Mektupta Polonya, Litvanya, Letonya ve Estonya'nın Rusya ve Belarus ile paylaştıkları sınır boyunca 700 kilometrelik bir savunma hattı inşa edilmesi talebinde bulunuldu.

Ülkeler, planın hem büyük bir alanı kapsaması hem de maliyetin yüksek olması nedeniyle AB tarafından desteklenmesini istiyor. Mektupta "AB sınırının askeri ve sivil olarak korunması için olağanüstü tedbirler alınmalıdır." ifadesine yer verildi. Bazı Avrupa Birliği yetkilileri sınır savunması projesinin maliyetinin 2,67 milyar doları bulabileceğini belirtiyor. 

Polonya, 13 Haziran'da Belarus sınırında aldıkları bazı önlemleri duyurmuştu. Buna göre yaklaşık 400 kilometre uzunluğundaki sınırın 60 kilometrelik kısmında 3 ay boyunca izni bulunmayan kişilerin bazı yerlerde 200 metre, bazı yerlerde ise 2 kilometreye kadar sınıra yaklaşmasına izin verilmeyeceği belirtilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading