Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Başına 15 milyon dolar ödül konulmuştu! Dünyanın en büyük uyuşturucu baronu yakalandı! Yanında El Chapo'nun oğlu da vardı!

Başına 15 milyon dolar ödül konulmuştu! Dünyanın en büyük uyuşturucu baronu yakalandı! Yanında El Chapo'nun oğlu da vardı!

ABD Adalet Bakanlığı, Meksikalı uyuşturucu karteli Sinaola'nın kurucusu 'El Mayo' lakaplı Ismael Zambada Garcia ile örgütün diğer kurucusu "El Chapo" lakaplı Joaquin Guzman'ın oğlu Joaquin Guzman Lopez'in Teksas'ta tutuklandıklarını duyurdu.

Dünya

26.07.2024, 18:27

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ABD'de fentanil tüketiminin en önemli sebebi olarak gösterilen 'Sinaloa karteli'ne büyük bir operasyon yaptıklarını duyurdu.

Bakan Garland yaptığı açıklamada, dünyadaki en tehlikeli uyuşturucu kartallerinden biri olarak görülen Sinaloa kartelinin iki kurucusundan biri olan Ismael Zambada Garcia ile diğer kurucusu "El Chapo"nun oğlu Lopez'in Teksas'ın El Paso kentinde tutuklandıklarını ve önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacaklarını kaydetti.

Savaşta bir ilk daha: Kamikaze hava savunma sistemi, Lancet'i, Zala'yı, Orlan'ı vuruyor Savaşta bir ilk daha: Kamikaze hava savunma sistemi, Lancet'i, Zala'yı,... Haberi Görüntüle

BAŞINA 15 MİLYON DOLAR ÖDÜL KONMUŞTU

Amerikalı savcılar, Sinaola kartelinin ABD'ye en büyük uyuşturucu tedarikçilerinden biri olduğunu iddia ediyor. Zambada'nın yakalanması için başına 15 milyon dolar ödül konmuştu.

Son dakika... Kullanışlı aparat devrede: Almanya'daki bıçaklı saldırıyı DEAŞ üstlendi Son dakika... Kullanışlı aparat devrede: Almanya'daki bıçaklı saldırıyı DEAŞ üstlendi Haberi Görüntüle

EL CHAPO

ABD'nin en çok aranan uyuşturucu kaçakçılarından olan 28 yaşındaki Ovidio Guzman, 2023 yılının Şubat ayında Meksika'nın kuzeyinde Culiacan kentinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınmış, eylül ayında ise ABD'ye iade edilmişti. "El Chapo" lakaplı Joaquin Guzman ise ABD'nin New York eyaletinde görülen davada geçen yılın temmuz ayında müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

2001 ve 2015'te Meksika'da iki yüksek güvenlikli cezaevinden kaçan Joaquin Guzman, en son Ocak 2016'da yakalanmış ve ABD'ye iade edilmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading