Yandex Metrica
SON DAKİKA

Biden için yolu sonu göründü! Bir hafta süre verildi: İşte yerine gelebilecek 10 isim

Biden için yolu sonu göründü! Bir hafta süre verildi: İşte yerine gelebilecek 10 isim

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için yarışan Demokrat Partili Joe Biden ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump, dün ilk canlı yayın tartışmasında kozlarını paylaştılar. ABD'de Temsilciler Meclisi üyesi Cumhuriyetçi Chip Roy, Joe Biden'ı görevden alma çağrısı yapması için tasarı hazırlığında olduğunu duyurdu. İngiliz medyası Biden'a bir haftalık süre verdi. Washington Post gazetesi de Biden'ın yerine gelebilecek 10 ismi tek tek sıraladı.

Dünya

29.06.2024, 14:03

Dünyanın merakla beklediği karşılaşma gerçekleşti. ABD'de başkan adayları canlı yayına çıktı. 5 Kasım'da gerçekleşecek Amerika Başkanlık seçimlerinde rakip iki isim ABD başkanı Biden ile eski ABD başkanı Trump canlı yayında karşı kaşıya geldi. Stüdyoda zaman zaman gerginlikler yaşandı. Tartışma yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Kurallara göre, seçim öncesi düelloda ilk sözü ABD Başkanı Joe Biden aldı. Son söz hakkı ise Donald Trump'ın oldu. Söz konusu tartışma 1960 yılından bu yana ilk kez seyirci olmadan gerçekleşti. Bundan sonraki televizyon tartışması ise 10 Eylül'de yapılacak. 

Soğuk savaş! Düşman üslerine yakın bölgeden arazi aldılar: Casuslar bölgede cirit atıyor Soğuk savaş! Düşman üslerine yakın bölgeden arazi aldılar: Casuslar bölgede... Haberi Görüntüle

BIDEN-TRUMP DÜELLOSU TIME KAPAĞINDA

İki ismin canlı yayında kozlarını paylaşması TIME dergisinin kapağında yer aldı. TIME dergisinin son sayısında Joe Biden'ın eleştirilere neden olan münazara performansı vardı. Haftalık derginin kapağında sade bir kırmızı fon üzerinde "Panik." ifadesi ve Biden'ın yürürken bir fotoğrafı yer aldı.

Düşman savaş uçağını öve öve bitiremedi: F-16 pilotundan itiraf gibi açıklama: Savaşı kazanmak hayal Düşman savaş uçağını öve öve bitiremedi: F-16 pilotundan itiraf gibi... Haberi Görüntüle

BIDEN'IN BİR HAFTA SÜRESİ VAR

Yaşı konusunda duyulan kaygıları giderecek bir performans sergileyemeyen ABD Başkanı Joe Biden, program sonrasında yoğun eleştiriye maruz kaldı. Biden'ın adaylıktan çekilmesi gerektiği yönünde tartışmalar iyice alevlendi. ABD'de Temsilciler Meclisi üyesi Cumhuriyetçi Chip Roy, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in, "Anayasa'nın 25. Ek Maddesi'ni" kullanarak Başkan Biden'ı görevden alma çağrısı yapması için tasarı hazırlığında olduğunu açıkladı.

Kamala Harris'i anayasanın ek maddesi gereği yetkilerini kullanmaya davet eden Chip Roy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

"Başkan Yardımcısı'na, 25. maddenin 4'üncü alt maddesi uyarınca yetkilerini derhal kullanma kararı alarak Başkan'ın (Biden) yetki ve görevlerini başarılı şekilde yerine getiremediği için kabinenin başlıca görevlerini devralma çağrısı yapan bir tasarı sunmayı düşünüyorum." 

Anayasa'nın 25. Ek Maddesi'nin cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisinde gündeme gelerek oylanması ve "evet" oyuyla geçmesi durumunda Kamala Harris'e, Biden'ın görevden alınması konusundaki cevabını Kongreye iletmesi için 24 saat süre tanıyacak.

Biden için yolu sonu göründü! Bir hafta süre verildi: İşte yerine gelebilecek 10 isim Biden için yolu sonu göründü! Bir hafta süre verildi: İşte... Haberi Görüntüle

NEW YORK TİMES'TAN ÇAĞRI: YARIŞTAN ÇEKİL

İngiliz Telegraph gazetesi de 'Biden'a geri çekilmesi için bir hafta süre verildi' başlığını kullandı.

New York Times, Joe Biden'ın Donald Trump'la kozlarını paylaştığı düelloda gösterdiği performansın ardından mevcut başkana görevden çekilmesi çağrısında bulundu.

"Ülkesine Hizmet Etmek İçin Başkan Biden Yarıştan Ayrılmalı" başlıklı yayınlanan makalede, şu ifadelere yer verildi;

''81 yaşındaki Biden takdire şayan bir başkan ancak 4 yıl önceki kişi değil. Seçmen bu durumu görmezden gelemez. Seçmenleri Trump'ın eksiklikleri ile Biden'ın eksiklikleri arasında seçim yapmaya zorlayarak ülkenin istikrarını ve güvenliğini riske atmaya gerek yok. Bu çok büyük bir kumar" 

İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan dünyaya Gazze çağrısı: 'Acil önlemler alınmalı' İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan dünyaya Gazze çağrısı: 'Acil önlemler alınmalı' Haberi Görüntüle

OBAMA'DAN DESTEK ÇAĞRISI

ABD'nin eski başkanlarından Barack Obama da Joe Biden'ın Trump karşısındaki performansının kötü olduğunu kabul etti ancak yine de destek çağrısında bulundu. Obama konuya ilişkin görüşlerini şu şekilde paylaştı;

"Bu seçim, hayatı boyunca sıradan insanlar için mücadele etmiş biri ile sadece kendini düşünen biri arasında bir seçim. Doğruyu söyleyen, doğruyu yanlışı bilen ve bunu Amerikan halkına dosdoğru söyleyen biri ile kendi çıkarı için yalan söyleyen biri arasında bir seçim. Dün gece bunu değiştirmedi."

Teknolojinin bir mucizesi daha! Ölü atalarınızla konuşabilmek mümkün oluyor! Teknolojinin bir mucizesi daha! Ölü atalarınızla konuşabilmek mümkün oluyor! Haberi Görüntüle

İŞTE BIDEN'IN YERİNE GELEBİLECEK İSİMLERİ SIRALADI

Öte yandan Washington Post gazetesi de Joe Biden'ın performansına ilişkin endişelere rağmen bir değişiklik yapmanın hiç de kolay olmayacağını vurguladı. Gazete yer alan diğer detayda Demokratların bunu başarması durumunda ortaya atılabilecek isimleri tek tek sıraladı.

1. Başkan Yardımcısı Harris

2. Gretchen Whitmer

3. Pete Buttigieg

4. Josh Shapiro

5. Jared Polis

6. Gavin Newsom

7. Raphael G. Warnock

8. Michelle Obama

9. Amy Klobuchar

10. Andy Beshear

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

2

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading