Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Çılgın projeyi duyurdular: 6. Nesil avcı uçağı 2030 yılında göklerde! Füzeleri bile hazır

Çılgın projeyi duyurdular: 6. Nesil avcı uçağı 2030 yılında göklerde! Füzeleri bile hazır

Rus hükümeti, dahiyane askeri planını devreye sokmak için kollarını sıvadı. Artan 3. Dünya Savaşı tehdidine karşı hazırlık yapan Rus donanması, bölgenin askeri gücünden geri kalmak istemiyor. 6. nesil avcı uçağı MiG-41'lerin 2030 yılına kadar operasyonel görevlere hazır olması bekleniyor.

Dünya

24.07.2024, 13:47

Rusya'nın efsane savaş uçağı Mikoyan MiG-31'lerin yerini alacak olan MiG-41 altıncı nesil avcı uçağı, havacılık mühendisliğinin sınırlarını zorluyor.

Altıncı nesil olarak belirtilen MiG-41 avcı uçağı, sadece yüksek atmosferin haritasını çıkarmakla kalmayacak aynı zamanda alçak uzaya doğru da uçuş gerçekleştirebilecek kabiliyette olacak. Altıncı nesil uçak, operasyonal açıdan köklü MiG-31M hava hakimiyet avcı uçağından esinlenerek üretiliyor.

MiG-31 “Foxhound” 2.83 Mach azami hıza sahipti. Aralarında 6× R-37 uzun menzilli füzelerin de bulunduğu çok büyük bir silah ve cephanelik ile donatılmıştı.

MiG-41'in, MiG-31 avcı-önleme jetinin tüm avantajlarını bünyesinde barındıracağı iddia ediliyor. Ruslar, MiG-41'in havacılık dünyasında henüz görülmemiş özellikler getireceğini söylüyor. 

AKSUNGUR'a yönelik provokasyon Türk askerini durdurmadı! Türk jetleri Irak'ta PKK avına devam ediyor AKSUNGUR'a yönelik provokasyon Türk askerini durdurmadı! Türk jetleri Irak'ta PKK... Haberi Görüntüle

RUSYA'NIN YENİ OYUNCAĞI: ALTINCI NESİL AVCI UÇAĞI MiG-41 PAK DP

MiG-41 PAK DP, 2030'ların ortalarında Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetleri'ndeki Mikoyan MiG-31'in yerini alacak, gizli bir süpersonik önleme uçağı ve ağır avcı uçağı geliştirmeye yönelik gelişen Rus programıdır. Platformun gerçek adı hizmete gireceği zaman ortaya çıkacaktır. Altıncı nesil teknolojileri ve tasarımı bünyesinde barındıracak.

PAK DP'nin tasarımının 2019 yılında tamamlandığı açıklanmıştı. MiG Corporation'ın Genel Müdürü ve aynı zamanda Sukhoi Şirketi'nin başkanı olan Ilya Tarasenko, Temmuz 2020'de verdiği bir röportajda PAK DP'nin MiG-31'in tasarımının bir ilerlemesi olarak yaratılacağını ifade etti.

Tarasenko ayrıca bu uçağın 4+ Mach hızına çıkabilen, füzesavar lazer ile donatılmış, çok yüksek irtifalarda ve hatta yakın uzayda çalışabilen, stratopoz (45 km) ile tropopoz (12 km) arasındaki irtifalarda uçabilen yeni bir platform tasarımı ve yapısı olacağını dile getirdi.

Uçağın ayrıca gelişmiş bir Zaslon-M radarı ile MiG-31M'den kavram ve teknolojileri ödünç alması amaçlanıyor. Şu anda Su-57 için geliştirilmekte olan Izdeliye 30 motorlarının bir varyantını kullanabilir. AMNTC Soyuz, diğerlerinin yanı sıra Su-57 için potansiyel bir eşleşme olan, halihazırda geliştirilmiş R-579 300 motoru hakkında web sitesinde bazı bilgiler ifşa etti.

Hizbullah'ın saldırıları yüzden fazla seferi erteletti: 10 hava yolu şirketi İsrail'e seferlerini iptal etti! Hizbullah'ın saldırıları yüzden fazla seferi erteletti: 10 hava yolu şirketi... Haberi Görüntüle

2030 YILINDA OPERASYONEL OLARAK KULLANILABİLİR

Rusya hava savaşlarında oyunun kurallarını değiştirebilecek bir elektromanyetik darbe [EMP] silahı geliştiriyor. Bu yenilikçi 'enerji silahı' ulaşılabilecek hedeflerin menzilini genişletebilir.

Rusya, 2025 yılına kadar elektromanyetik topa sahip MiG-41'i öngörüyor. EMP silahının daha az güçlü bir versiyonu insansız hava araçlarına karşı etkili bir caydırıcı olabilir. MiG-41 ayrıca R-37M füzeleri ile de donatılabilir.

Rus uçağının gerçek durumunu, yüksek gizlilik nedeniyle tahmin etmek nerdeyse imkansız. MiG-41 ilk uçuşunu 2025'e kadar başarıyla tamamlarsa, 2030'a kadar tamamen operasyonel olarak kullanılabilir hale gelmesi bekleniyor.

Projenin daha sonraki aşamasında avcı uçağının insansız bir versiyona dönüşütürülmesi de gündemdeki yerini koruyor. 

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading