Yandex Metrica
SON DAKİKA

Eurofighter hamlesi Yunan'ı korkuttu: Türkiye, 40 savaş uçağıyla Yunan F-35'ini geçmek istiyor

Eurofighter hamlesi Yunan'ı korkuttu: Türkiye, 40 savaş uçağıyla Yunan F-35'ini geçmek istiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa turu Yunanistan'ı tedirgin etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İspanya ve G-7 zirvesini analiz eden Yunan merkezli Ethnos Gazetesi, "Türkiye, 40 savaş uçağıyla Yunan F-35'ini geçmek istiyor" başlığını attı.

Dünya

14.06.2024, 14:58

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin özel daveti üzerine G-7 zirvesine katılan ve daha öncesinde İspanya Başbakanı Pedro Sánchez ile bir dizi görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hamleleri Yunan medyasında infial yarattı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın attığı her adımı tek tek takip eden Yunanistan merkezli Ethnos gazetesi, Eurofighter Typhoon savaş uçağı alımınına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Gazze'de şiddetli çatışmalar: Çok sayıda işgalci İsrailli asker öldürüldü Gazze'de şiddetli çatışmalar: Çok sayıda işgalci İsrailli asker öldürüldü Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'IN EUROFIGHTER HAMLESİ

Eurofighter Typhoon savaş uçağı alımınına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İspanya ve İtalya başbakanları ile ikili görüşme yapacağını belirten Ethnos, "Türkiye , hava gücü açısından zayıf konumda kalmamak için Yunanistan'ın 2028 yılında F-35 savaş uçağını almadan önce 40 adet Eurofighter Typhoon savaş uçağını bünyesine katmak istiyor. Satış için İngiltere, Almanya, İtalya ve İspanya'nın onayı gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki günlük İspanya ziyareti dün başladı diyerek habere devam eden Yunan medyası, dün yapılan Pedro Sanchez - Recep Tayyip Erdoğan görüşmesine atıfta bulundu. Ayrıca bugün Erdoğan'ın bugün G-7 liderler zirvesinde olacağını hatırlattı. 

Yunan medyas haberin devamında, "İkinci toplantıda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Gazze'de ateşkes ilan etme kararını değerlendirecek olan G7 liderleri, Akdeniz havzasındaki son gelişmeleri de ele alarak konuyu enerjilerinin gündemine taşıyacak." ifadelerini kullandı.

B planı devrede: BrahMos füze üssü kuralım, en kötü ABD'ye sığınırız B planı devrede: BrahMos füze üssü kuralım, en kötü ABD'ye... Haberi Görüntüle

HALUK GÖRGÜN'E AYRI PARANTEZ AÇTILAR

Erdoğan'ın İspanya ve İtalya'ya giden heyetinde çok sayıda Türk bakan ve bürokratın yanı sıra Türk Savunma Sanayii Başkanı Profesör Haluk Görgün'de yer alıyor diyen Ethnos gazetesi, "Görgün'ün heyetteki varlığı, Avrupa Eurofighter pazarı ve savunma sanayi konularının gündemin üst sıralarında yer aldığının bir işareti olarak yorumlandı." ifadelerini kullandı.

Almanya, 2019 yılında Doğu Akdeniz'deki gerginlikler sırasında alınan yaptırım kararını gerekçe göstererek Türkiye'ye uçak satışına karşı çıkıyor ve yarın nasıl bir duruş sergileyeceği merak konusu olacak diyen Ethnos, "Eurofighter Typhoon, Meteor havadan havaya füzesini görüş mesafesinin ötesine fırlatma kapasitesine sahiptir . Yunanistan'ın Rafale uçaklarında kullandığı Meteor füzesi 200 km menzile sahip. Türkiye F-16'larda bu aralıkta geride kalıyor." dedi.

Söz konunsu haberin devamında Ethnos, "Türk hava kuvvetleri, Yunanistan'ın havadan havaya muharebe senaryolarında elde ettiği bu gücü , önümüzdeki dönemde Meteor füzesi ve onu fırlatacak Eurofighter uçağını satın alarak dengelemeyi planlıyor. Almanya'nın önündeki engel aşılırsa Türk Hava Kuvvetleri, ilk parti Eurofighter jetlerinin 2026 yılında Türk filosuna katılmasını bekliyor." şeklinde yorum yaptı.

Gazze için kritik uyarı! 'Sadece insani kriz yok aynı zamanda bir sefalet girdabı var' Gazze için kritik uyarı! 'Sadece insani kriz yok aynı zamanda... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEN DESTEK

Habere devam eden Yunan merkezli Ethnos gazetesi şu ifadelere yer verdi;

"İtalya Başbakanı Meloni'nin davetlisi olan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zirvenin ikinci gününde konuşma yapması bekleniyor. Cumhurbaşkanlığına yakın kaynaklar, AP seçimlerinde yeni bir zafer elde eden Meloni'nin, G7 üyesi olmayan ancak dünyada ve bölgelerinde demokrasi sınavlarını başarıyla geçmiş liderlere yönelmek istediğini söylüyor.

Bu bağlamda Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistan Devlet Başkanı Narendra Modi ve Arjantin Devlet Başkanı Javier Millay, G7 ülkelerinin politikalarına destek ve yardım etme fırsatına sahip olacak.

Basında yer alan habere göre, yasadışı göçle mücadele, Afrika'da kalkınma ve iş birliği fırsatı ile Ortadoğu'da barış ve istikrarın tesis edilmesi konularında da Türkiye'den katkı ve destek talep edecek olan G7 ülkeleri, ticari ve ticari ilişkilerin güçlendirilmesini amaçlıyor."

Habere Tepki Ver

15

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading