Yandex Metrica
SON DAKİKA

Gazze'de İsrail ordusuna ait karargah vuruldu: Çok sayıda işgalci asker öldürüldü

Gazze'de İsrail ordusuna ait karargah vuruldu: Çok sayıda işgalci asker öldürüldü

İzzeddin el-Kassam Tugayları işgalci İsrail askerlerine ağır kayıplar verdirmeye devam ediyor. Yapılan açıklamada İsrail ordusunun karargahına saldırı düzenlendiği ve çok sayıda işgalci askerin öldürüldüğü bildirildi.

Dünya

03.07.2024, 21:51

İşgalci İsrail 7 Ekim 2023'ten bu yana; neredeyse 9 aydır Gazze'yi bombalıyor. Bölgede taş üstünde taş bırakmayan işgal devleti, uluslararası toplumdan gelen uyarıları dikkate almadığı gibi uluslararası kuruluşlar tarafından alınan kararları da uygulamıyor. En büyük destekçisi ABD sayesinde silah ve mühimmat sorunu yaşamayan terör devleti, şimdiye kadar on binlerce masumu katlederken bunun iki katını da yaraladı. 

Soykırımcı İsrail ateş hattını büyütme peşinde: Lübnan'ın güneyine fosfor bombalı saldırı Soykırımcı İsrail ateş hattını büyütme peşinde: Lübnan'ın güneyine fosfor bombalı... Haberi Görüntüle

İSRAİL ORDUSUNUN KARARGAHI VURULDU

İsrail'in bu saldırılarına karşı direniş güçleri topraklarını savunmaya devam ediyor. Zaman zaman işgalcilere ağır kayıplar verdiren direniş güçleri, İsrail'i topraklarından çekilmeye ve barışa zorlayamasa da İsrail halkını harekete geçirmiş durumda. İsrailli esirlere karşı takınılan insani tavır birçok İsraillinin Filistinli direniş hareketleri hakkındaki fikirlerini sorgulattı. Fakat Gazze'de çatışmalar devam ediyor. Filistin Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, bugün yaptığı açıklamada Gazze kentinin Şucaiyye Mahallesi'nde İsrail karargahına saldırı düzenlendiğini duyurdu. Saldırıda çok sayıda İsrail askerinin öldüğü ve yaralandığı belirtildi. Kassam Tugayları, daha önce yaptığı açıklamada ise Şucaiyye'de İsrail askerlerinin havan toplarıyla hedef alındığını duyurmuştu.

Kanser tedavisi görüyordu: Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi yaşamını yitirdi Kanser tedavisi görüyordu: Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi yaşamını yitirdi Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KATLİAMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 38 bine yakın Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 26 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 86 bini aşkın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre   Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 125 İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in  Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu. Bu arada  7 Ekim'den bu yana ölen İsrailli asker sayısı 306'sı karadan işgal sürecinde olmak üzere 658'e yükseldi.

BM Güvenlik Konseyi, ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı ve ilk aşamasında  Gazze'de hemen ateşkes öngören 3 aşamalı teklife destek edilen karar tasarısını kabul etmişti. İsrail'in Biden'ın teklifini kabul ettiği belirtilen kararda Hamas'a da teklifi karar etme ve uygulama çağrısı yapıldı. 15 üyeli BMGK'de yapılan oylamada karar tasarısı 14 evet oyu aldı.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading