Yandex Metrica

İsrail'in Gazze soykırımına ABD'den katkı: Silahlar ve bombalar gönderildi

İsrail'in Gazze soykırımına ABD'den katkı: Silahlar ve bombalar gönderildi

Soykırımın başından bu yana Netanyahu'ya koşulsuz destek veren ABD, 7 Ekim'den itibaren işgalci ülkeye 10,000'den fazla 2,000 kiloluk bomba da dahil olmak üzere çok sayıda mühimmat gönderdi. Silah sevkiyatı listesi hakkında bilgi veren ABD'li yetkililer bomba transferlerini ayrıntılı olarak açıkladı.

Dünya

29.06.2024, 16:15

ABD başta olmak üzere birçok ülkenin desteğini arkasına alarak dünyada eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları acımasızca devam ediyor.

Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan çocuk, kadın, yaşlı demeden herkesi öldüren İsrail güçleri, şu ana kadar 38 bine yakın masum Filistinliyi katletti. 8 aydan bu yana Gazze'yi bombalayan İsrail ordusu, 87 binden fazla kişiyi de yaraladı.

Yerinden edilmiş 1,5 milyon insanın yaşadığı Refah kentine geniş kapsamlı operasyon hazırlığı içerisinde olan İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağırlarına kulağını tıkarken bebek katili Netanyahu'nun acımasız ve zorba ordusuna ABD destek vermeye devam ediyor.

Cezar kardeş ülkeyi vuracak! Hindistan'dan dikkat çeken Kafkasya yorumu: Fransız topu, Hint topçusu... Cezar kardeş ülkeyi vuracak! Hindistan'dan dikkat çeken Kafkasya yorumu: Fransız... Haberi Görüntüle

ABD'DEN İSRAİL'E MÜHİMMAT DESTEĞİ

Soykırımın başından bu yana Netanyahu'ya koşulsuz destek veren ABD, 7 Ekim'den itibaren işgalci ülkeye 10,000'den fazla 2,000 kiloluk bomba da dahil olmak üzere çok sayıda mühimmat gönderdi. Silah sevkiyatı listesi hakkında bilgi veren ABD'li yetkililer bomba transferlerini ayrıntılı olarak açıkladı:

▪️14.000 MK-84 2.000 kiloluk bomba, 

▪️6.500 500 kiloluk bomba, 

▪️3.000 Hellfire hassas güdümlü füze, 

▪️1.000 sığınak delici bomba,

▪️2.600 küçük çaplı bomba.

Türkiye'den dost ülkeye taziye mesajı: Alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz Türkiye'den dost ülkeye taziye mesajı: Alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz Haberi Görüntüle

KEREM ŞALOM YERLEŞİMİNE İKİ ROKET

Öte yandan aylardır abluka altında olan ve yoğun bombadımana tutulan Gazze Şeridi'nden İsraillilerin gasbettiği Kerem Şalom yerleşimine iki roket atıldığı bildirildi. İsrailli Yediot Ahronot gazetesinde yer alan haberde, roketlerin fırlatıldığı sırada, uyarı sirenlerinin çalmadığı aktarıldı. Gazze'den gönderilen roketlerin boş alana düştüğü kaydedildi.

İlk imparatorun mezarı hazinelerle dolu: Ama 2.200 yılık ölüm tuzakları define avcılarını ürkütüyor İlk imparatorun mezarı hazinelerle dolu: Ama 2.200 yılık ölüm tuzakları... Haberi Görüntüle

HERHANGİ BİR CAN KAYBI YAŞANMADI

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada da Gazze Şeridi'nden Negev (Necef) bölgesinin kuzeyindeki Gazze sınırındaki Sderot kentine doğru 2 roket atıldığı belirtildi. Açıklamada, hava savunma sistemlerinin roketlerden birini engellediği, diğerinin ise herhangi bir can kaybına yol açmadan açık alana düştüğü ifade edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading