Yandex Metrica
SON DAKİKA

Katil kana doymuyor! Gazze'de mülteci kampı hedef alındı: 42 kişi şehit oldu

Son dakika haberleri... Gazze'deki hükümet: İsrail ordusunun Şati Mülteci Kampı ile Tuffah Mahallesi’ne düzenlediği saldırılarda 42 kişi öldü.  

Dünya

22.06.2024, 15:49

7 Ekim'den bu yana Gazze'de soykırım yapan İsrail, bugün de masumların kanını döktü. İsrail savaş uçakları Gazze'nin eş-Şati Kampı bölgesinde bulunan evlere büyük bir saldırı düzenledi.

Gazze'deki hükümet yetkililerinin basına yaptığı açıklamaya göre, İsrail ordusu, Şati Mülteci Kampı ile Tuffah Mahallesi'ne hava saldırıları düzenledi. Saldırılarda ilk belirlemelere göre, Şati Mülteci Kampı'nda 24 ve Tuffah Mahallesi'nde 18 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda Filistinli de yaralandı.

Görgü tanıkları, Şati Mülteci Kampı'na düzenlenen hava saldırılarında sivillere ait 7 evin doğrudan hedef alınarak bombalandığını, toplam 20 evin de saldırılardan büyük zarar gördüğünü aktardı.

Rusya'dan stratejik hamle: F-16'ların kalkacağı tesisler vuruldu Rusya'dan stratejik hamle: F-16'ların kalkacağı tesisler vuruldu Haberi Görüntüle

HAMAS'TAN AÇIKLAMA

Öte yandan İsrail ordusu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze kentinde söz konusu saldırıların yapıldığı bölgelerin "Hamas tarafından askeri amaçlarla kullanıldığını" iddia etti.

Hamas ise Şati saldırısına ilişkin açıklamasında "İsrail'in yerleşim alanlarını bombalandığını, çocuklara, kadınlara ve yaşlılara karşı yeni bir katliam yaptığını" belirtti.

Kıyamet kopacak! Rusların tehdidi geri adım getirmedi: AB Ukrayna ve Moldova ile müzakereye başlıyor Kıyamet kopacak! Rusların tehdidi geri adım getirmedi: AB Ukrayna ve... Haberi Görüntüle

42 KİŞİ ŞEHİT OLDU

Saldırı sonucu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti. Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Görgü tanıkları saldırının deprem etkisi meydana getirdiğini, altıdan fazla füze düştüğünü söyledi. Gazze'deki hükümetin açıklamasında göre saldırılarda 42 kişi hayatını kaybetti.

PKK'nın kirli yüzü ABD raporlarında ifşa oldu: Çocukları zorla silah altına alıyorlar PKK'nın kirli yüzü ABD raporlarında ifşa oldu: Çocukları zorla silah... Haberi Görüntüle

CAN KAYBI KORKUNÇ BOYUTTA

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki katliamlarını 260 gündür sürdürürken Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saat Gazze Şeridi'ndeki sivillere 3 saldırı gerçekleştirdiği, 101 kişinin hayatını kaybettiği, 169 kişinin de yaralandığı bildirildi. Gazze'ye saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 37 bin 551'e, yaralananların sayısının ise 85 bin 911'e yükseldiği aktarıldı.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading