Yandex Metrica
SON DAKİKA

Kaybolan askeri uçak yere çakılmış halde bulundu! Başkan yardımcısından kötü haber

Kaybolan askeri uçak yere çakılmış halde bulundu! Başkan yardımcısından kötü haber

Malavi hükümeti yaptığı açıklamada, askeri uçakta bulunan başkan yardımcısı Saulos Chilima ve diğer dokuz kişinin uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu. Uçak hatırlancağı üzere dün akşam saatlerinde radardan kaybolmuş ve arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı.

Dünya

11.06.2024, 15:28

51 yaşındaki Malavi Başkan Yardımcısı ve eski First Lady Shanil Dzimbiri'nin de aralarında bulunduğu on kişiyi taşıyan uçak, Güney Afrika ülkesinin başkenti Lilongwe'den Pazartesi günü sabah saat 9.17'de yola çıkmış ve radardan bir anda kaybolduğu duyurulmuştu. Malavi hükümeti yaptığı son dakika açıklamasıyla kötü haberi duyurdu. 

Dünyanın hızı yavaşladı günler uzamaya başladı! Bilim insanları felaket diyerek duyurdu! Çok daha kötü olacak Dünyanın hızı yavaşladı günler uzamaya başladı! Bilim insanları felaket diyerek... Haberi Görüntüle

ACI HABER DUYURULDU

Malavi hükümetinden yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı ve Kabine, 10 haziran 2024 pazartesi günü kaybolan Malavi Savunma Kuvvetleri uçağına yönelik arama kurtarma operasyonunun üzüntüyle trajediyle sonuçlandığını kamuoyuna bildirmek istiyoruz. Başkan, Sayın Dr. Saulos Klaus Chilima ve diğer dokuz kişinin bu sabah Chikangawa ormanlarında canız bedenleri bulundu" ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu açıklamanın devamında, "Maalesef uçaktaki herkes kazada hayatını kaybetti. Uçağın radardan çıkmasının hemen ardından başlatılan arama kurtarma operasyonu, Malevi Savunma Kuvvetleri, Polis Teşkilatı ve diğer çeşitli kurumlar tarafından yürütüldü" denildi.

Malevi Başkanı Dr. Lazarus McCarthy Chakwera trajik sonuçtan haberdar edildi ve başkan yardımcısının ailelerine ve bu trajik olayda hayatını kaybeden herkese en derin başsağlığı dileklerini iletti. Cumhurbaşkanı ayrıca ulusal yas günü ilan etti ve bugünden cenaze gününe kadar tüm bayrakların yarına indirilmesini emrertti.

Başına 15 milyon dolar ödül konulmuştu! Dünyanın en büyük uyuşturucu baronu yakalandı! Yanında El Chapo'nun oğlu da vardı! Başına 15 milyon dolar ödül konulmuştu! Dünyanın en büyük uyuşturucu... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Malavi Devlet Başkanlığı Ofisinden yapılan açıklamada Devlet Başkan Yardımcısı Saulos Klaus Chilima ve 9 yolcuyu taşıyan askeri uçağın radarda kaybolduğu bildirilmiş yapılan açıklamada, " başkent Lilongwe'den Mzuzu şehrine gitmek üzere havalanan uçağın radardan çıktığı belirtilerek, "Uçakla temas için tüm çabalar şu ana kadar başarısız oldu." ifadesi kullanılmıştı.

Cumhurbaşkanı "İngiliz, Norveç ve İsrail hükümeti dahil olmak üzere kalkınma ortaklarımızla temasa geçtik ve bu ortaklar, uçağı bulma kapasitemizi artıracak özel teknolojilerin kullanımı dahil her türlü desteği teklif ettiler. Uçakta kurtulanları bulacağımızı umuyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Şehri sular altında bırakma fikri bakın kimden çıkmış: Her şey hazırdı ama engellendim! Şehri sular altında bırakma fikri bakın kimden çıkmış: Her şey... Haberi Görüntüle

MALAVİ NEREDE?

Malavi ya da resmî adı ile Malavi Cumhuriyeti, Afrika kıtasının güneydoğu bölümünde yer alan ve denize kıyısı bulunmayan bir kara ülkesidir. 1964 yılında kurulan ülkede 20 milyondan fazla insan yaşıyor. Öte yandan Chilima, 2020 yılından beri Devlet Başkanı Chakwera'nın yardımcılığını yapıyordu yerel medya olası bir kazanın uçakta gerçekleşen bir arızadan olabileceğini öne sürüyor ve suikast iddialarını şimdilik öne çıkarmıyor.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading