Yandex Metrica
SON DAKİKA

Komşu ülke LGBT sapkınlığına 'dur' dedi! Resmen yasaklandı: Propaganda bile yapamayacaklar

Komşu ülke LGBT sapkınlığına 'dur' dedi! Resmen yasaklandı: Propaganda bile yapamayacaklar

Gürcistan Parlamentosu, LGBT sapkınlığının önüne geçmek için “eşcinsel ilişkilerin propagandasının” ve “cinsiyet değiştirme ameliyatlarının” yasaklanmaya hazırlanıyor.   

Dünya

27.06.2024, 23:55

LGBT sapkınlığına karşı harekete geçen ülkelerden biri de Gürcistan oldu. Komşu ülkede LGBT sapkınlığının propagandasının yapılması yasaklanıyor. 

Gürcistan Parlamentosu, aile kurumu ve topluma karşı büyük bir risk oluşturan LGBT sapkınlığını yasaklamayı hedefliyor. Parlamentoda bugün “eşcinsel ilişkilerin propagandasının” ve “cinsiyet değiştirme ameliyatlarının” yasaklanması da dahil kapsamlı kısıtlamalar içeren bir dizi yasa tasarısı oylandı.

ABD'den soykırıma silah desteği! İsrail'e 18 milyar dolarlık satışın önü açıldı ABD'den soykırıma silah desteği! İsrail'e 18 milyar dolarlık satışın önü... Haberi Görüntüle

LGBT YASAKLARI GELİYOR

İktidardaki Gürcü Hayali Partisi, LGBT propagandası ve cinsiyet değiştirme ameliyatlarının yasaklanması için harekete geçti. Parlamentoya önerilen ve LGBT bayrağının da kamusal alanda sergilenmesini de yasaklayacak olan tasarılar, milletvekillerin çoğunluğu tarafından onaylandı. Tasarılara göre, eşcinsel olan kişiler evlat edinemeyecek ve kimlik belgelerinde cinsiyetlerini değiştiremeyecek. Eşcinsel evlilikleri teşvik eden kamuya açık miting, yürüyüş gibi çeşitli toplantılar yasaklanacak. Eğitim sisteminde “LGBT propagandasına” izin verilmeyecek ve yayıncıların eşcinsel ilişkileri içeren mahrem sahneleri göstermesi yasaklanacak.

Emrediyorum öldür beni! Esir düşmemek için kendini vurdurdu: İşte savaşın acımasız yüzü Emrediyorum öldür beni! Esir düşmemek için kendini vurdurdu: İşte savaşın... Haberi Görüntüle

TASARININ ONAYLANMASINA 2 ADIM KALDI

İlk adımında destek alan tasarıların yasalaşması için 2 okumadan daha geçmesi ve tam onay alması gerekiyor. Gürcistan Parlamento Başkanı Shalva Papuashvili yaptığı açıklamada, yasa tasarılarının ikinci ve üçüncü okumalarını 26 Ekim’de yapılması planlanan genel seçimlerin hemen öncesinde oylayacaklarını bildirmişti. Papuashvili, “Tasarılar geleneksel ilişkileri değiştiren LGBT propagandasını kontrol altına almak için gerekli” ifadelerini kullanmıştı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading