Yandex Metrica
SON DAKİKA

Kuzey Kore, Ukrayna'daki savaşa dahil oluyor: Rusya saflarında savaşmak üzere gönderilen askerler yola çıkıyor

Kuzey Kore, Ukrayna'daki savaşa dahil oluyor: Rusya saflarında savaşmak üzere gönderilen askerler yola çıkıyor

Kuzey Kore, Rusya-Ukrayna Savaşı'na dahil oluyor. Kuzey Kore'nin bu hafta başında Donetsk bölgesindeki Rus güçlerini desteklemek üzere askeri mühendislik birimi şeklinde birlikler göndereceği bildirildi.

Dünya

26.06.2024, 23:11

Kuzey Kore'nin hafta başında Donetsk bölgesinde bulunan Rus kuvvetlerini desteklemek için askeri mühendislik birimi şeklinde birimler göndereceği duyuruldu. Birliklerin kısa süre içinde yola çıkacağı ve temmuz ayı içerisinde savaş alanına ulaşması bekleniyor. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 19 Haziran'da Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'a tarihi bir ziyaret gerçekleştirmişti. 24 yıl sonra yapılan bu ziyarette Putin ile Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'la görüşmüş ve ikili stratejik bir savunma anlaşması imzalamıştı. Putin, anlaşmayla taraflardan birinin saldırıya uğraması halinde diğerinin askeri yardımda bulunmasını taahhüt ettiğini belirtmişti. Ukrayna'yla 2 yılı aşkın zamandır devam eden savaşta Rusya'yı destekleyen Kuzey Kore, ordusundaki mühendis birimini Rus güçlerine destek vermek amacıyla Donetsk'e gönderiyor. Kısa süre içinde yola çıkacak birliklerin temmuz ayında Rus kuvvetlerine katılması bekleniyor. 

Gazze'deki soykırımda Fransız parmağı: Katil dronların elektronik parçaları Fransa'dan Gazze'deki soykırımda Fransız parmağı: Katil dronların elektronik parçaları Fransa'dan Haberi Görüntüle

KUZEY KORE'NİN RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI'NA BAKIŞI

Kuzey Kore, 2022'de başlayan savaşın ABD'nin ve Batılı güçlerin kuşatıcı politikasının bir sonucu olduğunu savunuyor. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarını haklı bulan Pyongyang yönetimi, Ukrayna'nın doğusunda Rusya'nın desteği ile kurulan iki ayrılıkçı cumhuriyeti tanıyan iki devletten biri oldu. Kuzey Kore'nin verdiği bu desteği karşılıksız bırakmayan Rusya, BM'nin Kuzey Kore'ye yönelik yeni yaptırımlarını veto etti. Kuzey Kore'nin şimdiye kadar asker desteği vermese de çeşitli askeri araç gereç ve ekipmanlarla Rusya'ya destek verdiği iddia ediliyor. ABD ve Güney Kore bu iddiları çeşitli zamanlarda dile getirdi. 

Cezar kardeş ülkeyi vuracak! Hindistan'dan dikkat çeken Kafkasya yorumu: Fransız topu, Hint topçusu... Cezar kardeş ülkeyi vuracak! Hindistan'dan dikkat çeken Kafkasya yorumu: Fransız... Haberi Görüntüle

PENTAGON'DAN KUZEY KORE AÇIKLAMASI

Pentagon Sözcüsü Pat Ryder, dün verdiği brifingde Rusya'ya destek için gidecek Kuzey Kore birliklerinin savaş zayiatı haline geleceklerini söyledi.  "Kuzey Kore askeri personel yönetiminin yerinde olsaydım, kuvvetlerimi Ukrayna'ya karşı yasa dışı bir savaşta yem olarak gönderme konusundaki seçimlerimi sorgulardım." diyen Ryder, Kuzey Kore ve Rusya arasında hızlanan askeri işbirliğinin, Kuzey Kore birliklerinin Ukrayna'ya olası konuşlandırılması da dahil olmak üzere, "göz önünde bulundurulması gereken bir husus" olduğunu dile getirdi.

Habere Tepki Ver

2

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading