Yandex Metrica

Sitede Ara

Merih Demiral'ın 'bozkurt'u Avrupa'yı kudurttu: PKK/YPG yandaşları da fırsatı kaçırmadı

Merih Demiral'ın 'bozkurt'u Avrupa'yı kudurttu: PKK/YPG yandaşları da fırsatı kaçırmadı

Avusturya filelerini iki kez havalandıran Merih Demiral'ın bozkurt selamı, Türk ve İslâm nefretiyle meşhur Avrupa'yı sallamaya yetti. Berlin ve Viyana basını, Avusturya'da resmen yasak olan bu işaretten dolayı UEFA'nın millî futbolcuya yaptırım uygulamasını istiyor. 

Dünya

03.07.2024, 15:35

Türk Milli Takımının EURO-2024 son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükselmesi Avrupa basınının bir numaralı gündem maddesi haline geldi. 

Genç yetenek Arda Güler'in asisti, Mert Müldür'ün sıradışı mücadelesi, Ferdi Kadıoğlu'nun uzatma dakikalarında attığı depar, kaleci Merk Günok'un 90+4'teki efsanevî kurtarışı gibi onlarca başlığın yanında, gecenin yıldızı Merih Demiral'ın bozkurt selamlı gol sevinci Avrupa basınını sallamaya yetti. 

İslâm ve Türk nefretiyle meşhur Avusturya, 2019 yılında 'aşırıcılık ve siyasal İslâm ile mücadele' gerekçesiyle aralarında 'bozkurt' selamının da bulunduğu çeşitli işaret ve sembollerin kamuya açık yerlerde kullanımını yasaklamıştı. 

Avusturya filelerini 2 golle havalandıran Merih Demiral, Leipzig'den Viyana'ya çaktığı bozkurt selamıyla bu tuhaf yasağa meydan okudu. 

Yunanistan silahlanıyor! 20 adet F-35 alımı komisyondan geçti Yunanistan silahlanıyor! 20 adet F-35 alımı komisyondan geçti Haberi Görüntüle

HEP BİR AĞIZDAN NEFRET KUSTULAR

Almanya ve Avusturya medyası, Demiral'ın selamını manşetlerine taşıyarak Türklerin sembolüne organize bir şekilde nefret kustu. Kupadan safdışı kalmanın da hıncıyla UEFA'ya çağrıda bulunan Berlin-Viyana basını, 'bozkurt işaretinin yeşil sahalarda yasaklanması gerektiğini' savundu. 

Merih Demiral'ın bozkurt selamı geniş yankı buldu.

Almanya merkezli ASB Zeitung isimli internet gazetesi, "Merih Demiral, Türkiye'yi Avusturya'ya karşı zafere taşıyan iki golü attı. Ancak kutlama yaparken faşist kurt selamı verdi" şeklinde ifadeler kullandı. 

"Demiral'ın tartışmaları haraketlerine rağmen takımı, Avusturya'yı 2-1 yenmeyi başardı" diyen ASB Zeitung, şöyle yazdı:

"Almanya'da Anayasayı Koruma Kurumu, aşırı sağcı Bozkurtlar hareketinin Türkiye'deki milliyetçi MHP'nin siyasi uzantısı olduğunu, bu hareketin Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki İslâmcı-muhafazakar AKP ile işbirliği yaptığı belirtiliyor. Futbolda bu tür olayların yaşanmaya devam etmesi üzüntü verici."

Misilleme çağrıları havada uçuştu: Çernobil 2.0 başlasın diyen de var, Karadeniz'deki tüm SİHA'ları vurun diyen de... Misilleme çağrıları havada uçuştu: Çernobil 2.0 başlasın diyen de var,... Haberi Görüntüle

AVUSTURYA FORVETİ: SAĞCI FİKİRLERLE MÜCADELE ETMEK GEREK

Avusturya gazetesi Der Standard gelişmeyi şöyle duyurdu: 

"Merih Demiral golünü kutlarken aşırı sağcı Bozkurtların selamını kullandı. Tartışmalı kutlama jestiyle ilgili yaptığı açıklamada Demiral, 'Kutlama şeklim Türk olmakla alakalı. Stadyumda da insanların bunu yaptığını gördüm. Arkasında gizli bir mesaj yok' dedi. Suudi Arabistan'ın El-Ehli ile sözleşmesi bulunan Demiral, 'Hepimiz Türk'üz, Türk olmaktan gurur duyuyorum ve bu jestin anlamı da budur' diyor."

Michael Gregoritsch

Gazete, Avusturya forveti Michael Gregoritsch'in ServusTV'de sarf ettiği sözlere de yer verdi. 'Sağcı fikirlerle mücadele etmek gerektiğini' ileri süren Gregoritsch şunları söylüyor:

"Yaşananlar sağcı fikirlerle mücadele etmemiz gerektiğini gösterdi. Sağcı fikirlerden uzaklaşmalıyız. Bunun ne kadar önemli olduğunu bilmeliyiz. Hepimiz eşitiz ve vatanımız için oradayız."

AB'den Macaristan Başbakanı Orban'ın Rusya ziyaretine tepki: 'Rusya saldırgan, Ukrayna ise kurbandır' AB'den Macaristan Başbakanı Orban'ın Rusya ziyaretine tepki: 'Rusya saldırgan, Ukrayna... Haberi Görüntüle

PKK/YPG YANDAŞLARI YİNE BOY GÖSTERDİ

Gerek Alman gerekse de Avusturya spor medyasının neredeyse tamamı, "Almanya'da Tehdit Altındaki Halklar Derneği" (STP) isimli kuruluşun yaptığı açıklamayı haber metinlerinde kullandı.

'STP Ortadoğu Danışmanı' sıfatını kullanan terör örgütü PKK/YPG destekçisi Kemal Sido, Merih Demiral'ın bozkurt selamına şöyle kin kustu:

"Türk Milli Takımı taraftarlarının başarıyı kutlaması anlaşılır bir durum. Ancak kurt selamı göndermenin barışçıl ve meşrû kutlamayla hiçbir ilgisi yoktur; bu her şeyden önce barışçıl taraftarlara zarar verir. UEFA aşırı sağcı sembollere karşı net bir tavır almalı ve stadyumlarda kurt selamı gösterimini yasaklamalı."

Amerikan destek terör örgütünün 2018'e dek Afrin'i işgal etmesine destek veren Kemal Sido, PKK/YPG'nin propaganda aygıtlarına bu yönde pek çok açıklama yapmıştı. 

Merih Demiral sosyal medya hesabından bu paylaşımı yaptı.

Avusturya basını PKK destekçisi Sido'nun yanına 'Yeşiller Partisi Viyana Kent Konseyi Üyesi' sıfatlı Berivan Aslan'ın "Merih Demiral açık bir kaybedendir" şeklindeki ifadesine de yer verdi. 

NATO Gölü'nde Rus donanmasının savaş oyunları! İki denizaltı birbirine torpido ateşledi NATO Gölü'nde Rus donanmasının savaş oyunları! İki denizaltı birbirine torpido... Haberi Görüntüle

'UEFA SORUŞTURMA BAŞLATABİLİR'

Alman Der Spiegel, Merih Demiral'ın "Bunda gizli bir mesaj yok. Türk olmakla gurur duyuyorum" şeklindeki açıklamasını kullanırken Spox adlı portal ise UEFA'ya 'soruşturma' çağrısı yaptı:

"Avusturya'da halka açık alanda kurt selamı verilmesi yasakken Almanya'da böyle bir yasak yok. Ancak Demiral kutlaması nedeniyle tepkilerle karşılaşabilir. UEFA maçları sırasında siyasi mesajları yasakladı ve 26 yaşındaki oyuncu hakkında soruşturma başlatabilir."

Sınırda tansiyon had safhada: Güney Kore'den Kuzey Kore askerine uyarı ateşi! İpler kopmak üzere Sınırda tansiyon had safhada: Güney Kore'den Kuzey Kore askerine uyarı... Haberi Görüntüle

KAMPANYA SONUÇ VERDİ: SORUŞTURMA SKANDALI

Maçın hemen ardından başlatılan Türkofobik kampanya sonuç verdi. UEFA Avusturya maçının yıldızı Merih Demirağ hakkında soruşturma açıldığını duyurdu. 

UEFA'dan yapılan açıklamada "Avusturya ile Türkiye arasında 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası son 16 turu maçıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın iddia edilen uygunsuz davranışıyla ilgili olarak UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca bir soruşturma açılmıştır" ifadelerine yer verildi. 

 

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading