Yandex Metrica

Sitede Ara

Ölümle pençeleşiyordu: Biden'dan Kovid-19 sonrası ilk kare

Geçtiğimiz hafta Kovid-19'a yakalanan ve bu süreçte karantinada tedavi altında olan ABD Başkanı Joe Biden, iyileşmesinin ardından ilk kez görüntülendi.

Dünya

24.07.2024, 11:57

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesi yarıştan çekileceğini açıklayan ve yerine ABD Başkan yardımcısı Kamal Harris'i öneren Joe Biden'ın, geçtiğimiz günlerde testi pozitif çıkmış ve Kovid-19'a yakalandığı açıklanmıştı.

Kovid-19'a yakalandığı günden bu yana Delaware'deki evinde dinlenen Biden'ın bugün Beyaz Saray'a dönmesi bekleniyordu. Ancak Dün erken saatlerde Beyaz Saray, Başkan Biden'ın tüm Pazartesi toplantılarını aniden iptal etti ve hafta boyunca tüm toplantıları geçici olarak kaldırdı.

Paylaştığı fotoğraf alay konusu oldu, görevden alındı! ABD'li komutanın hatası viral oldu! Paylaştığı fotoğraf alay konusu oldu, görevden alındı! ABD'li komutanın hatası... Haberi Görüntüle

BIDEN-NETANYAHU GÖRÜŞMESİ NE ZAMAN?

Adının açıklanmasını istemeyen ABD'li bir yetkili, kamuoyunda gerçekleşip gerçekleşmeyeceği merak edilen Joe Biden-Binyamin Netanyahu görüşmesine ilişkin şu ifadeleri kullandı;

''Biden, 25 Temmuz Perşembe günü Beyaz Saray'da Netanyahu ile bir araya gelecek.''

İkili arasındaki görüşmede, aylardır asbluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze'deki son durumun kapsamlı şekilde ele alınması ve ateşkes görüşmelerine ilişkin senaryoların değerlendirilmesi bekleniyor.

Öte yandan İsrail ve ABD medyasına yansıyan haberlerde, 17 Temmuz'dan bu yana Delaware'de tedavi altında bulunan Joe Biden'ın, hastalığı nedeniyle Netanyahu ile görüşmeyebileceği iddiaları yer almıştı.

Esad işi yokuşa sürüyor: Türkiye ile normalleşme şartını açıkladı Esad işi yokuşa sürüyor: Türkiye ile normalleşme şartını açıkladı Haberi Görüntüle

KOVİD-19 SONRASI İLK KARE

Yaşanan bu gelişmelerinden ardıdnan Joe Biden, kendini izole ettiği Delaware'den Washington'a döndüğü sırada aracından inip uçağa binerken görüldü. Araçtan elinde maskesiyle inen Biden, gazetecilerin "Kendinizi nasıl hissediyorsunuz?" sorularına el sallayarak ve baş parmağını havaya kaldırarak cevap verdi.

Testi poizitif çıktıktan sonra ortalardan kaybolan Biden, ilk kez ortaya çıkarken gazetecilerin, "Sizce Kamala Harris Donald Trump'ı yenebilir mi?" sorularını ise yanıtlamadı.

Hatırlanacağı üzere ABD medyasına yansıyan bazı haberlerde ve sosyal medya kullanıcıları arasında Biden'ın sağlık durumuyla ilgili tartışmalar ortaya çıkmış, bazı kişiler Biden'ın sağlık durumunun iyi olmadığını iddia etmişti.


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading