Yandex Metrica

Sitede Ara

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları öncesi skandal! Fransa'da ulaşım durdu: Hızlı tren sistemine sabotaj!

Fransız tren işletmecisi SNCF tarafından yapılan açıklamada, ülkenin yüksek hızlı tren ağının, 2024 Paris Olimpiyatlarının açılış törenine saatler kala, kundaklama saldırıları da dahil olmak üzere vandalizm eylemlerinden etkilendiği ve sistemin kesintiye uğradığını açıkladı.

Dünya

26.07.2024, 18:35

Paris Olimpiyatları açılış töreni öncesinde skandal, tren operatörü SNCF tarafından yapılan açıklamada olimpiyatların açılış töreninden saatlerce önce Fransa'nın yüksek hızlı demiryolu ağının, ulaşım sistemini kesintiye uğratan saldırılar olduğunu açıkladı.

AFP'ye konuşan ismi açıklanmayan bir tren operatörü, Paris Olimpiyatları öncesinde koordineli bir 'Sabotaj' girişimi olduğunu dile getirdi.

AFP'ye yapılan açıklamada, “Bu, TGV ağını felç etmek için yapılan büyük çaplı bir saldırıdır'' ifadeleri kullanılırken birçok seferin iptal edilmesi gerekeceğini belirttiler.

“SNCF gece boyunca eşzamanlı birçok kötü niyetli eylemin kurbanı oldu” diyen ulusal tren operatörü, saldırıların Atlantik, kuzey ve doğu hatlarını etkilediğini de sözlerine ekledi.

Filistinli destekleyen Amerikalılara kanlı gözdağı! Ayşenur Ezgi Eygi, Rachel Corrie, Şirin Ebu Akile... Üçünün de kaderi aynı oldu! Filistinli destekleyen Amerikalılara kanlı gözdağı! Ayşenur Ezgi Eygi, Rachel Corrie,... Haberi Görüntüle

ÇOK SAYIDA SEFER İPTAL EDİLDİ

'Tesislerimize zarar vermek için kundaklama saldırıları başlatıldı' diyen SNCF yetkilileri, Fransa'da etkilenen hatlarda trafiğin büyük ölçüde azalacağını ve onarımların yapılmasının hafta boyunca süreceğini dile getirdi.

Eurostar da Londra ve Paris arasındaki demiryolu seferlerinin vandalizm eylemleri nedeniyle aksadığını, bunun da çeşitli iptallere ve daha uzun yolculuk sürelerine neden olduğunu söyledi.

Ulaştırma Bakanı Patrice Vergriete X'te yaptığı açıklamada “bu suç teşkil eden olayları şiddetle kınadığını” ve SNCF'nin trafiği yeniden düzenlemek için çalıştığını söyledi.

Fransa'da kırmızı alarm! Beth Yaacov sinagogu ateşe verildi Fransa'da kırmızı alarm! Beth Yaacov sinagogu ateşe verildi Haberi Görüntüle

PARİS'TE KAOS

Paris'in Montparnasse tren istasyonunda onlarca yolcu, 30 dakika ile neredeyse iki saat arasında değişen gecikmelerin açıklanmasının ardından seyahatleri hakkında daha fazla bilgi almak için bekledi.

Bretagne'a seyahat etmeyi planlayan ve tam adını vermek istemeyen 27 yaşındaki öğrenci Jocelyn, “Sabah 7 civarında vardık ama bize Pazartesi gününden önce ayrılamayabileceğimiz söylendi” dedi.

“Bu akşamki açılış töreni nedeniyle Paris'te biraz kaos olmasını bekliyorduk ama bu kadar kötü olabileceğini düşünmemiştik” dedi.

Kalkış salonundaki tabelalardan birinde “Normal trafiğin 29 Temmuz Pazartesi günü yeniden başlaması bekleniyor” ifadeleri yer aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading