Yandex Metrica

Sitede Ara

Petrol provokasyonu! DEM'li vekil boru hattını hedef gösterdi: Binlerce Şırnaklının çalıştığı bölgede istihdam yok dedi

DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, Gabar'dan çıkan petrol üzerinden provokasyona kalktı. İrmez, petrol boru hatlarını hedef göstererek, Şırnak'tan çıkan petrolün Şırnak'ta kalmayacağını, boru hatlarıyla Ceyhan'a götürüleceğini, bu sebeple de Şırnak'a hiçbir faydasının olmayacağını söyledi.

Dünya

27.07.2024, 01:36

Şırnak'ın Gabar Dağı Şehit Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın petrol sahalarında bulunan 44 kuyudan günlük 45 bin varil petrol çıkarılıyor. 

Casus uçakları Ege'de! Komşuda Aksungur paniği! Türkler nefes aldırmıyor! Casus uçakları Ege'de! Komşuda Aksungur paniği! Türkler nefes aldırmıyor! Haberi Görüntüle

DEM'Lİ VEKİLDEN PETROL PROVOKASYONU

Söz konusu petrol sahasını video kayıt ile görüntüye alan DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, petrol boru hattını hedef göstererek provokasyona kalktı. 

Gabar’dan İdil’e 35-36 kilometrelik borular döşenecek. Anladığımız kadarıyla Gabar’dan çıkan Petrol boru hatları ile İdil’e taşınacak diyen İrmez, "İdil’den geçen Kerkük Ceyhan Boru hattıyla birlikte Ceyhan’a taşınacak. Daha öncede bununla ilgili açıklamalarda yapılmıştı. Daha önce Şırnak’ta petrol bulundu. Bununla birlikte Şırnak uçacak, Şırnak halkı gençleriyle birlikte istihdam edilecek, Şırnak bir ticaret merkezi haline getirilecek, bir çok fabrika istihdam yeri açılacak diyorlardı." ifadelerini kullandı.

Ancak bu boru hattıyla birlikte anlaşılan o ki Şırnak’a herhangi bir yararının olmayacağı çok açık ve net diyerek provokasyona devam eden İrmez, "Günde 1 milyon varil petrol çıkartılsa bile sonunda bu boru hatlarıyla birlikte direkmen Ceyhan’a kadar taşınacak bu petrol. Herhangi bir fabrika herhangi bir işletme, herhangi bir istihdam alanı da olmayacak anlaşılan. Biz bu boru hatlarından bunu öğreniyoruz, bunu görüyoruz” şeklinde konuştu.

Bayraktar TB-2 İHA'lar dünyayı kasıp kavurdu: Türkiye pazarın önemli oyuncusu Bayraktar TB-2 İHA'lar dünyayı kasıp kavurdu: Türkiye pazarın önemli oyuncusu Haberi Görüntüle

BİNLERCE KİŞİYE İŞ KAPISI OLDU

DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez'in söylemleri aksine Gabar binlerce kişiye iş kapısı oldu. Bir dönem terörle anılan Şırnak'ın Gabar bölgesi artık enerji üssü olmaya ve istihdama katkı sunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz dönemlerde açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Sadece petrol değil, burada madenler, jeotermal kaynaklar, güneş santralleri, rüzgar santralleri olacak. Dolayısıyla adeta enerji üssü haline gelmiş bir Şırnak hedefliyoruz. Bunun en önemli projelerinden biri Gabar'daki petrol. Bugün bu sahalarda 30 civarında kuyu açtık. 23 kuyudan şu anda üretim yapıyoruz, günlük yaklaşık 30 bin varillik bir üretim var. Hedefimiz, bu üretimi 2024 sonunda 100 bin varile çıkarmak. Bu sayede, sadece bu bölgeden Türkiye'nin günlük ihtiyacının yüzde 10'unu karşılamış olacağız" diye konuşmuştu.

Bölgede istihdam imkanlarının da fazlalaşacağını dikkat çeken Bayraktar, "Biz buradaki petrol üretimini artırdıkça önce gençlerimiz, ailelerimiz başta olmak üzere buradaki zenginliği, refahı tüm milletimize yaymış olacağız. 1200 kişiye şu anda burada istihdam sağlıyoruz. Bu yılın sonuna kadar 100 kuyuya çıktığımız gün, bu rakam yaklaşık 5 bine ulaşacak" ifadelerini kullanmıştı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

2

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading