Yandex Metrica
SON DAKİKA

Peygamber efendimiz lanetlemişti! Prens gözünü o şehre dikti: Cennet projesi başlıyor

Peygamber efendimiz lanetlemişti! Prens gözünü o şehre dikti: Cennet projesi başlıyor

Suudi Arabistan Veliaht prensi Muhammed bin Salman Müslümanlar tarafından lanetlendiği düşünülen şehre gözünü dikti. Suudilerin tüm ısrarına rağmen bölgede cennet projesini hayata sokacak olan Salman ayrıca ülkedeki katı Şeriat kanunları yerine liberal İslam'ı teşvik ediyor. 

Dünya

26.06.2024, 12:12

Prens Salman, ülke ekonomisinin petrolden turizm ve teknolojiye kaydırılabileceği Vizyon 2030'u destekliyor. Bunun altında milyarlarca dolar değerinde Neom gibi bir şehir inşa ediyor. Bu kapsamda gözünü Suudi Arabistan'ın kuzey bölgesinde bulunan Al Ula şehirine dikti. 

Suudi Arabistan'da 'lanetli şehir' olarak anılan bu şehre uzun süre Müslümanların gitmesi yasaklanmıştı. Al Ula Vadisi'nde granit dağları var ve arkeolojik kalıntılara göre insanlar burada 2 yüz bin yıldır yaşıyor. Dağlık çöl nedeniyle bu bölge birçok medeniyetin doğduğu yerdi. Burada Hegra'da Dedan ve Lihyan imparatorlukları M.Ö 800 ile 100 yılları arasında gelişti. Başkenti Ürdün'deki Petra olan Nebati uygarlığının ana şehriydi. 

Fransa, Güney Kafkasya'da gerilimi tırmandırmaya devam ediyor: Azerbaycan'dan Caesar tepkisi Fransa, Güney Kafkasya'da gerilimi tırmandırmaya devam ediyor: Azerbaycan'dan Caesar tepkisi Haberi Görüntüle

PRENSİN GÖZÜ LANETLİ ŞEHİRDE

Al Ula şehrinin yüzyıllar boyunca yabancılarla bağlantısı kesilmişti. Sadece bu da değiğl, Al Ula şehrinin bir kısmı Müslümanlar için de sınırlandırılmıştı. Suudilere göre bunun sebebi Peygamber efendimizin lanetiydi. Bölge bu lanet sonrası hayalet şehre dönmüştü. Fakat Al Ula'nın kaderi 2019'da araştırmalara başladıktan sonra değişti. 

Yapılan araştırmlarda 1600 Neolitik döneme ait taş bulundu. Bu da 7 bin yıl önce burada insanların yaşadığını ortaya çıkardı. Daha sonra başka bir kazı insanların burada 2 yüz bin yıldır yaşadığını ortaya çıkardı.

Suudi Prensi Salman lanetli şehir efsanesini yıkıyor ve burayı turistler için bir cennet haline getirmeyi planlıyor. Şu anda Al Ula şehrinde 50 bin kişi yaşıyor. Bu şehir 2008 yılında Dünya Mirası listesine dahil edildi. Prens, Vizyon 2030 kapsamında Al Ula'yı turizm merkezi haline getirecek. 

Macron, muhalefet partilerinin programlarını eleştirdi: 'İç savaşa yol açar' Macron, muhalefet partilerinin programlarını eleştirdi: 'İç savaşa yol açar' Haberi Görüntüle

OSMANLI DÖNEMİNDE AL ULA

Osmanlı 1901-1908 yılları arasında Şam'ı Medine'ye bağlamak için Hicaz demiryolunu inşa ettiler. Demiryolunun hem Mada'in Salih'te (Hegra) hem de Al-'Ula'da ana istasyonları vardı; burada Al-Khuraybah'ın batı kısmı boyunca, eski Orta Çağ kentinin yaklaşık 12 km (7,5 mil) kuzeyinde bir hat inşa edildi. Burasının, kötü durumda olmasına rağmen hala orada duran eski Dedanite ve Lihyanit kasabasının yeri olduğuna inanılıyor.

Habere Tepki Ver

2

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading