Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Rusya'dan Hamas taktiği! Mücahitler Putin'e ilham oldu: Ukrayna'daki bölgelere ulaşmak için tünel kazdılar!

Rusya'dan Hamas taktiği! Mücahitler Putin'e ilham oldu: Ukrayna'daki bölgelere ulaşmak için tünel kazdılar!

Ukrayna savaşında sürekli yeni taktiklere başvuran Putin, Hamas modeline geçti. Artık Rus birliklerinin savaşta ilerlemek için yer altı tünellerini kullanması bekleniyor.

Dünya

05.07.2024, 13:02

Yenilik yoluyla Ukrayna savaşında üstünlük sağlamaya çalışan Putin şimdi ise Hamas'ın taktiğini kopyalamış gibi görünüyor. Rusya Savunma Bakanlığı, doğu Donetsk bölgesinde Rus birliklerinin bir yeraltı tüneli kullanarak "Ukrayna silahlı kuvvetlerinin ana üssünü" ele geçirdiğini aktardı.

Yapılan açıklamada, "Birliğin askerleri, Siverskyy-Donets Kanalı boyunca gizlice üç kilometreden uzun bir tünel kazdı ve kullandı ve bu sayede uzun süreli atış poligonları ve yer altı sığınakları bulunan iyi güçlendirilmiş bir kalenin arkasına girdi. Tünel Askerlere silah ve yiyecek sağlayan bir tedarik zinciri kuruldu." denildi.

Eski İsrail Başbakanı Olmert'ten darbe çağrısı gibi açıklama: Netanyahu'yu kovma zamanı geldi Eski İsrail Başbakanı Olmert'ten darbe çağrısı gibi açıklama: Netanyahu'yu kovma... Haberi Görüntüle

RUSYA'DAN HAMAS TAKTİĞİ

Hamas, ekipmanlarını ve savaşçılarını saklamak ve İsrail'in hava saldırılarından kaçmak için uzun süredir Gazze Şeridi'ndeki karmaşık yer altı tünelleri ağını kullanıyor. Rusya'nın burada gerçekten Hamas'ı örnek alıp almadığı belli değil. Her halükarda Moskova'nın Ortadoğu'da Hamas'a yakın ülkelerle uzun süredir ilişkileri var. Rusya, Ukrayna'daki savaşa yönelik insansız hava araçları üretmek için İran ile giderek daha fazla iş birliği yaptığı biliniyor.

Son olarak Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada şunları ekledi: 

"Sürpriz unsuru sayesinde birliğin askerleri tamamen mevzi almayı başardı ve düşmanı teslim olmaya veya mevzilerini terk etmeye ve geri çekilmeye zorladı."

Eski İsrail Başbakanı Olmert'ten darbe çağrısı gibi açıklama: Netanyahu'yu kovma zamanı geldi Eski İsrail Başbakanı Olmert'ten darbe çağrısı gibi açıklama: Netanyahu'yu kovma... Haberi Görüntüle

UKRAYNA CEPHESİ ATEŞ ALTINDA

Ukrayna ordusu da Rusya'nın Donetsk bölgesindeki taktiklerini doğruluyor gibi görünüyor. Ukrayna ordusunun sözcüsü Anton Kotsukon'un Ekim ayında söylediği gibi, Rusya geçen yıl Avdiivka cephesinde tüneller kazmaya başlamıştı.

Ukrayna'nın Donetsk bölgesi, özellikle Harkov Taarruzu'ndan önce Ukrayna Savaşı'nın en kanlı çatışmalarına sahne olmaya devam ediyor. Donetsk şehri 2014'ten bu yana Rus ayrılıkçıların kontrolü altında. Şehrin kuzeyindeki Avdiivka, Şubat ayında nihayet stratejik açıdan önemli olan küçük kasabayı korkunç kayıplarla fethetmeyi başaran Rus birliklerinin ana hedefi haline geldi. O zamandan beri Putin'in birlikleri batıya, Ukrayna için önemli bir askeri üs olan Pokrovsk'a doğru ilerliyor.

Bölgenin kuzeyinde, Bakhmut'un batısında ise Rus ordusu öncelikli olarak Chasiv Yar şehrini hedef alıyor. Ukrayna cephesine yakın şehir aylardır Rus ordusunun sürekli ateşi altında.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading