Yandex Metrica

Sitede Ara

Rusya'dan Ukrayna'yı zora sokan karar! Avrupa'nın tavrı değişebilir

Rusya'dan Ukrayna'yı zora sokan karar! Avrupa'nın tavrı değişebilir

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, bu yıl sonu bitmesi beklenen Avrupa'ya doğalgaz sevkiyatıyla ilgili olarak buna devam etmek istediklerini ancak Ukrayna'nın kararının belirleyici olacağını söyledi. Rusya'dan Avrupa'ya gönderilen doğalgaz, Ukrayna üzerinden sevk ediliyor.

Dünya

03.07.2024, 22:12

Rusya'dan Ukrayna'yı sıkıştıracak yeni bir adım geldi. Avrupa'ya yapılan doğalgaz sevkiyatına dair sözleşme bu yılın sonunda bitecek. Ukrayna daha önce bu sözleşmenin devam etmesinden yana olmadığını ve dolayısıyla uzatılmayacağını bildirmişti. 

Hamas’tan ateşkes için yeni adım: İlk aşamada 6 hafta detayına dikkat Hamas’tan ateşkes için yeni adım: İlk aşamada 6 hafta detayına... Haberi Görüntüle

"UKRAYNA TOPRAKLARINDAN GEÇİYOR"

Şanghay İşbirliği Örgütü Liderler Zirvesi için Kazakistan'ın başkenti Astana'da bulunan Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Avrupa'ya Rus gazı sevkiyatına yönelik, 2024’te sona erecek sözleşmeye ilişkin açıklamada bulundu. Novak, sözleşmenin devamından yana olduklarını ve Avrupa'ya gaz sevkiyatını devam ettirmek istediklerini belirtti. Ukrayna'nın tavrına dikkat çeken Novak, bunun tek başına Rusya'nın elinde olmadığını ifade ederek sevkiyatın Ukrayna topraklarından yapıldığını ve Ukrayna'nın kararının belirleyici olacağına vurgu yaptı. 

Ukrayna, daha önce yayımladığı verilerde Avrupa'ya taşınan Rus doğalgazının 2023 yılında 2022 yılına göre yüzde 28,4 oranında azalarak 14,6 milyar metreküpe gerilediğini belirtmişti. 

Ukrayna'nın ulusal doğal gaz şirketi Naftogaz ile Rusya'nın Gazprom şirketi arasında 30 Aralık 2019'da imzalanan hükümetler arası anlaşmada, Ukrayna üzerinden Avrupa'ya 2021-2024 dönemi için senede 40 milyar metreküp doğal gaz transiti öngörülüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading