Yandex Metrica
SON DAKİKA

S-400 anlaşması tamam, sırada Rafale savaş uçağı ve cüce denizaltılar var

Asya'daki rakibi Çin ve Tayvan'ın donanmasına yetişmeye çalışan Hindistan, Rusya ile S-400 bataryaları için imzayı attı. Bölge gücünden geri kalmak istemeyen Hint yönetimi aynı zamanda 5. nesil savaş uçağı AMCA ve cüce denizaltı projelerine devam ediyor.  

Dünya

01.07.2024, 16:41

Asya kıtasında rakibi Çin ve Tayvan'ın üstünlük savaşı, Hint donanmasını geliştirmeye yöneltti. Bölgedeki rakip ülkelerin gücünden oldukça geri kalan Hindistan, donanmasını güçlendirmek için dahiyane planlarını birer birer devreye sokmaya devam ediyor.

Rusya ve Hindistan'ın, Hindistan'da S-400 hava savunma sistemi için yerel bakım ve onarım tesisleri kurmak üzere olduğu iddia ediliyor. Bu önemli girişim sayesinde Hindistan envanterinde bulunan S-400 hava savunma sistemlerinin bakım ve onarımı hızlı bir şekilde tamamlanabilecek, Hint askeri ise bölgedeki diğer ülkelerin askeri gücünden geri kalmamış olacak.

Hintli şirket ile Almaz-Antey arasındaki görüşmeler tamamlanmak üzere. İki şirket 2028 yılına kadar Hindistan'da iki bakım merkezi kurmayı ve yedek parça üretimine başlamayı hedefliyor. Rus Almaz-Antey şirketi, ortak bir girişim oluşturmak ve teknik destek sağlamak üzere Hintli şirketle işbirliği yapacak. Ayrıca Almaz-Antey, 2028 yılına kadar tamamlanması öngörülen proje için gerekli teknolojinin tedariğini de üstlenecek.

S-400

Kremlin'den Erdoğan-Putin görüşmesine dair açıklama: 'Tüm önemli ve hassas konular ele alınacak' Kremlin'den Erdoğan-Putin görüşmesine dair açıklama: 'Tüm önemli ve hassas konular... Haberi Görüntüle

S-400 İÇİN KOLLARI SIVADILAR

Hint yönetimi, iki yılı aşkın bir süredir S-400 hava savunma sistemini aktif olarak rakip ülkelerin olası saldırabileceği bölgelere göre konuşlandırmaya devam ediyor.

Ekim 2018'de, ABD'nin 'Amerika'nın Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası' (CAATSA) kapsamındaki yaptırımlarına ve Trump yönetiminin uyarılarına rağmen Hindistan, beş adet S-400 füze sistemi satın almak üzere Rusya ile 5 milyar dolarlık bir anlaşma imzalamıştı.

Rusya'nın 2014 yılında Kırım'ı ilhak etmesine ve 2016 ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarına yanıt olarak çıkarılan katı bir ABD yasası olan CAATSA, ABD yönetimine Rusya'dan büyük savunma donanımı satın alan ülkelere yaptırım uygulama yetkisi veriyor. 2017 yılında yürürlüğe giren CAATSA ayrıca ülkemiz Türkiye, İran ve Kuzey Kore'yi de hedef alıyor.

Ocak 2021'de ilk Hint askeri ekibi S-400 sistemi üzerinde eğitime başlamak üzere Rusya'ya gitti. Aralık 2021'den bu yana, beş üniteden üçü Hindistan Hava Kuvvetlerine teslim edildi ve sınır ötesi hava saldırılarını önlemek için Pathankot, Siliguri yakınlarında ve Rajasthan'da konuşlandırıldı.

Ukrayna ile devam eden çatışmanın ortasında, Rusya'nın kalan iki S-400 ünitesini 2026'nın üçüncü çeyreğine kadar Hindistan Hava Kuvvetlerine teslim etmesi bekleniyor.

Dâhiyane plan: Askeri üssü vurmanız önemli değil, 20 tane daha var! Dâhiyane plan: Askeri üssü vurmanız önemli değil, 20 tane daha... Haberi Görüntüle

HİNDİSTAN, BÖLGENİN ASKERİ GÜCÜNDEN GERİ KALMAK İSTEMİYOR

Hindistan'ın Moskova'dan tedarik ettiği kendinden tahrikli S-400 hava savunma sistemleri, Hindistan'a hem doğu hem de batı sınırlarında güvenlik koruması sağlayarak Çin ve Pakistan ile uzun süredir devam eden anlaşmazlıklara karşı bir tedbir. Savunma uzmanlarına göre Himalayalar'da konuşlandırılan S-400'ler Çin havaalanlarının ara bölgesine ulaşabilir ve Pakistan'ın karasal alanının yüzde 80'ine kadarını kapsayabilir.

Hindistan son yirmi yılda Rus silahlarına 60 milyar dolardan fazla para harcadı. Rusya'nın Hindistan'a yaptığı savunma ihracatı 2009-2013 yılları arasında yüzde 76, son beş yılda ise yüzde 36 seviyelerinde.

Ağustos 2013 yılında denize indirilen uçak gemisi INS Vikrant (IAC-1)

Kassam Tugayları açıkladı: İsrail'in komuta merkezi vuruldu! Çok sayıda ölü var Kassam Tugayları açıkladı: İsrail'in komuta merkezi vuruldu! Çok sayıda ölü... Haberi Görüntüle

ASYA ÜLKELERİ SAVAŞA HAZIRLANIYOR

Bazı Asya ülkeleri, uçak gemilerini üretme kararı alarak donanma kabiliyetlerini en üst düzeye çıkarmak için birbirleriyle yarış halinde. Örnek olarak Japonya'nın Izumo sınıfı helikopter gemileri, F-35B hayalet avcı uçaklarını taşıyabilecek hafif uçak gemilerine dönüştürüldü. Güney Kore ise 2030 yılına kadar hafif uçak gemilerinin inşa edilmesi için projelerini tamamladı.

Hindistan'ın ise uçak gemisindeki yeri oldukça farklı. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra uçak gemisine sahip olan ilk Asya ülkesi olması, Hint Donanması'nı oldukça özel kılıyor.

Mayıs 2024 verilerine göre Hint donanmasının iki adet uçak gemisi, bir SSBN dahil 14 denizaltı ve 14 fırkateyni bulunuyor. 10 destroyer savaş gemisi, 6 mayın gemisi ve 26 adet hafif zırhlı küçük korvete sahip.

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading