Yandex Metrica

Sınırda silah sesleri yükseldi: Kuzey ve Güney gerilimi büyüyor

Sınırda silah sesleri yükseldi: Kuzey ve Güney gerilimi büyüyor

Balon gerilimi iki Kore devletini savaşın eşiğine getirdi. Seul'deki Ulusal Savunma Genelkurmay Başkanlığı bugün yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 Kuzey Kore askerinin Pazar günü kısa bir süre için sınırı geçtiğini, ardından Güney Kore kuvvetlerinin uyarı amaçlı ateş açıp onları geri çekilmeye zorladığını söyledi. 

Dünya

11.06.2024, 14:39

Seul'deki Ulusal Savunma Genelkurmay Başkanlığı Personeli, "Kuzey Koreli askerler DMZ (silahsızlandırılmış bölge) içinde çalışıyorlardı ve kısa bir süre için askeri sınır çizgisini geçtiler" ifadelerini kullandı.

"Ordumuzun uyarı mesajları vermesi ve uyarı amaçlı ateş açmasının ardından kuzeye doğru çekildiler" diye devam eden personel, "Bunun ötesinde, "hiçbir olağandışı hareket gözlemlenmedi" diye açıkladı.

5 dakika dayanabildi! Harris'ten Netanyahu'ya sert tavır! Durum endişe verici önce ateşkes olmalı 5 dakika dayanabildi! Harris'ten Netanyahu'ya sert tavır! Durum endişe verici... Haberi Görüntüle

SİLAH SESLERİ YÜKSELDİ

Adına rağmen, dört kilometre genişliğindeki DMZ'nin her iki tarafında geniş tahkimatlar var, ancak ortasındaki askeri bölme hattında, 70 yıldan fazla bir süredir değiştirilmeyen, her 100 metrede bir işaretlerden başka bir şey yok. Her iki taraftan da askerler bölgede düzenli olarak devriye geziyor ve bu da bazen çatışmalara yol açıyor.

Güney Koreli personelin bir temsilcisine göre, bunun yanlışlıkla yapılan bir izinsiz giriş olduğu anlaşılıyor.Kendisi basına yaptığı açıklamada, şu anda DMZ'de bitki örtüsünün yoğun olduğunu ve "askeri sınır çizgisinin açıkça görülemediğini" açıkladı.

Akdeniz'deki gövde gösterisi Yunan medyasını rahatsız etti: Eyvah Türkler Akdeniz'deki gövde gösterisi Yunan medyasını rahatsız etti: Eyvah Türkler Haberi Görüntüle

GÜNEY VE KUZEY KORE GERİLİMİ

Kuzey Koreli askerler çalılıkların arasından geçiyordu ve "onları askeri sınır çizgisini geçmeden hemen önce gördük" diye devam etti. "Uyarı mesajları ve uyarı atışlarının ardından hemen kuzeye çekildiklerinden, işgal etme niyetinde olmadıklarını düşünüyoruz."

Olay, Kuzey ve Güney Kore arasındaki ilişkilerin son yıllarda en gergin olduğu dönemde gerçekleşti. Teknik açıdan bakıldığında, iki ülke hâlâ savaştadır; aralarındaki savaş (1950-1953) yalnızca basit bir ateşkesle sona ermiştir ve hiçbir zaman bir barış anlaşması imzalanmamıştır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading