Yandex Metrica
SON DAKİKA

Son dakika... AB liderleri seçimini yaptı: Yolsuzluk soruşturması devam eden isim AB Konseyi Başkanı oldu

Son dakika... AB liderleri seçimini yaptı: Yolsuzluk soruşturması devam eden isim AB Konseyi Başkanı oldu

Avrupa Birliği liderleri Antonio Costa'yı yeni AB Konseyi Başkanı olarak seçti. Portekiz'in eski Başbakanı Costa hakkında hükümetinin düşmesine neden olan yolsuzluk soruşturması sürüyor.

Dünya

28.06.2024, 09:09

Avrupa Birliği liderleri Antonio Costa'yı yeni AB Konseyi Başkanı olarak seçti. Portekiz'in eski Başbakanı Costa hakkında hükümetinin düşmesine neden olan yolsuzluk soruşturması sürüyor. Liderler AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in görevini sürdürmesini isterken AB Yüksek Temsilciliği için Kaja Kallas'ı önerdi.

AB Liderler Zirvesi'nde Birliğin yeni yöneticileri belirlendi. Buna göre Portekiz'in eski Başbakanı Antonio Costa AB Konseyi Başbakanı olarak seçilirken mevcut AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in görevini sürdürmesi önerildi. Ayrıca Estonya Başbakanı Kaja Kallas'ın da AB Yüksek Temsilciliği için önerildiği öğrenildi.

AB Liderler Zirvesi, Belçika'nın başkenti Brüksel'de toplandı. Birliğin 27 ülkesinin hükümet ya da devlet başkanlarını bir araya getiren zirvede çeşitli kararlar alındı. Buna göre AB Konseyi Başkanlığı için eski Portekiz Başbakanı Antonio Costa'yı seçilirken AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in görevini yeni dönemde de sürdürmesi ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilciliğine Estonya Başbakanı Kaja Kallas'ın atanması önerildi. 

Suudi Arabistan duyurdu: Hac ibadeti için kutsal topraklara giden 1301 hacı adayı vefat etti Suudi Arabistan duyurdu: Hac ibadeti için kutsal topraklara giden 1301... Haberi Görüntüle

CHARLES MICHEL DUYURDU

Mevcut AB Konseyi Başkanı Charles Michel, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Michel, AB Konseyi Başkanı olarak Portekiz'in eski Başbakanı Antonio Costa'nın seçildiğini duyurdu. Michel ayrıca AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi olarak Estonya Başbakanı Kaja Kallas'ın önerildiğini bildirdi. Costa'nın haricindeki iki ismin göreve başlayabilmesi için 16 Temmuz'daki Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda güvenoyu alması gerekiyor. 

Mavi Hat'ta savaş riski artıyor! 3 İHA ve 25 roketle saldırı Mavi Hat'ta savaş riski artıyor! 3 İHA ve 25 roketle... Haberi Görüntüle

COSTA HAKKINDAKİ YOLSUZLUK SORUŞTURMASI

Yeni dönemde AB Konseyi Başkanı seçilen eski Portekiz Başbakanı Antonio Costa hakkında devam eden bir yolsuzluk soruşturması bulunuyor. Portekizli siyasetçinin AB Konseyi'ne aday olarak yolsuzluk skandalının ardından aldığı darbeyi yumuşatma hedefi güttüğü konuşuluyor. Costa, geçtiğimiz yılın kasım ayında yardımcılarının lityum ve yeşil hidrojen projeleri için usulsüz yatırım anlaşmaları sağladığının ortaya çıkmasının ardından Portekiz başbakanlığından aniden istifa etmişti. Deneyimli siyasetçi hakkında başlatılan yolduzluk soruşturması devam ediyor. Costa, her ortamda masum olduğunu savunuyor ve siyasi dürüstlüğünü ispatlamak için istifa ettiğini söylüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading