Yandex Metrica

DOLAR

32.65

%0.03 expand_less

EURO

35.15

%0.17 expand_less

ALTIN

2449.10

%0.1 expand_less

BIST

10343.31

%-2.8 expand_more

BTC ($)

62829.82

%-0.6 expand_more

SON DAKİKA

Sözde yardımlar durduruldu! ABD’nin 320 milyon dolarlık yüzer iskele fiyaskosu devre dışı kaldı!

Sözde yardımlar durduruldu! ABD’nin 320 milyon dolarlık yüzer iskele fiyaskosu devre dışı kaldı!

ABD'nin Gazze'ye deniz yoluyla insani yardım ulaştırmak amacıyla inşa ettiği yüzer iskele projesi, başarısızlıkla sonuçlanmaya devam ediyor.23 günlük ömründe 11 gün faaliyette kalan yüzer iskeleden Gazze'ye ulaşan insani yardımlar askıya alındı.

Dünya

29.06.2024, 15:49

ABD'nin Gazze'ye yardımlar için inşa ettiği ve 17 Mayıs'ta faaliyete geçirdiği 320 milyon dolarlık yüzer iskelesi sınıfta kaldı. ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), ABD'nin yüzer yardım iskelesinin şiddetli dalgalar nedeniyle Gazze sahilinden tekrar kaldırıldığını İsrail'in Aşdod kentine taşındığının bilgisini duyurdu. 

İki bölge daha ele geçirildi: Harkiv ve Donetsk güç kaybediyor İki bölge daha ele geçirildi: Harkiv ve Donetsk güç kaybediyor Haberi Görüntüle

ÜÇÜNCÜ KEZ GERİ ÇEKİLDİ 

ABD'nin yaklaşık 320 milyon dolara yaptırdığı ve 17 Mayıs'ta faaliyete giren geçici iskele, hava koşulları nedeniyle daha önce de çekilmişti. Bu iskelenin üçüncü kez geri çekilmesi başarısızlıklarını bir kez daha gözler önüne serdi. 

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, gazetecilere yaptığı bilgilendirmede "Bu hafta sonu beklenen olumsuz hava koşulları nedeni ile Merkez Komutanlığı (CENTCOM) geçici iskeleyi Gazze'deki yerinden kaldırdı ve İsrail'in Aşdod Limanı'na çekecek" dedi.

Teknolojinin bir mucizesi daha! Ölü atalarınızla konuşabilmek mümkün oluyor! Teknolojinin bir mucizesi daha! Ölü atalarınızla konuşabilmek mümkün oluyor! Haberi Görüntüle

"ABD'NİN NİYETİNİ BELLİ EDEN KOMPLODAN İBARET"

Yetersiz beslenmenin, 1 milyondan fazla çocuğun hayatını doğrudan tehdit ettiği ve bunlar arasında 3 bin 500'ünün gıda ve aşı eksikliği nedeniyle artık ölüme daha yakın olduğunu belirten Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite konuyla ilgili şu açıklamada bulundu; 

"Yüzer iskele bir yalandan, düş satmaktan ve ABD'nin niyetini ifşa eden bir komplodan ibarettir. ABD Başkanı Joe Biden, söz konusu iskelenin maliyetinin 320 milyon doları aştığını iddia ettiğinde bazıları bu iskelenin, aç bırakma siyasetinin sona ermesinde önemli bir rol oynayacağını sandı ancak artan kıtlık ve açlık bu iskelenin Gazze halkına kötülükten başka bir şey getirmediğini ve halkın ihtiyacının yüzde 1'ini bile karşılamadığını gösterdi."

Irak'tan 2 aşamalı plan: Türkiye ile çalışma başlattık Irak'tan 2 aşamalı plan: Türkiye ile çalışma başlattık Haberi Görüntüle

"ASKERİ AMAÇLI KULLANILIYOR"

İsrail'i bu iskeleyi güvenlik ve askeri amaçlı kullandığının altını çizen Sevabite, söz konusu iskelenin, ABD'nin de onayı ve bilgisi dahilinde "280 kişinin öldüğü, 698 kişinin yaralandığı" Nusayrat Mülteci Kampı katliamında büyük rol oynadığını söyledi.

Plastik cerrah eşini ölüme terk etti! Eşi Hillary Brown'a estetik yaptıktan sonra tutuklandı Plastik cerrah eşini ölüme terk etti! Eşi Hillary Brown'a estetik... Haberi Görüntüle

ABD,YARDIMLARLA KOYDUĞU ENGELİ SÖZDE AŞMAYI HEDEFLİYORDU 

ABD Başkanı Joe Biden, 7 Mart'ta yaptığı son Birliğin Durumu konuşmasında, Gazze halkına insani yardımların ulaştırılması için bölgeye geçici liman gönderileceğini duyurmuştu.

Biden yönetimi bu yöntemle kara sınırından Gazze'ye insani yardım girmesini yavaşlatan İsrail yönetiminin koyduğu engeli aşmayı hedefliyordu. Bunun üzerine Pentagon, ABD istihkam birliklerinin kullandığı yüzer iskele sistemi JLOTS'u Gazze kıyılarına doğru yola çıkardı.

İki aydan fazla süren intikalin ardından yüzer iskele ilk kez mayıs ortasında faaliyete geçti. 25 Mayıs'ta çıkan fırtına sonucu hasar gören liman, İsrail'de onarıldıktan sonra yeniden Gazze sahiline kurulmuştu.

Sahilde yürürken dalgalara kapıldı! Genç modelin trajik ölümü yürek burktu! Sahilde yürürken dalgalara kapıldı! Genç modelin trajik ölümü yürek burktu! Haberi Görüntüle

DEPOLAMA ALANI DOLDU

ABD'nın insani yardımları indirdiği Gazze kıyısındaki alan dolma noktasına gelirken bugüne kadar deniz yoluyla gelen yardımların ne kadarının Gazzelilere ulaştığı hakkında bilgi verilmedi. Bu durum, Gazzeliler için hayal kırıklığına dönüşen yüzer liman projesinin işe yaramadığını bir kez daha gösterdi. 

Husiler'den katil İsrail'e ders: Gemileri balistik füzeyle vuruldu Husiler'den katil İsrail'e ders: Gemileri balistik füzeyle vuruldu Haberi Görüntüle

İSRAİL, İNSANİ YARDIMLARIN GAZZE'YE ULAŞMASINI İSTEMİYOR

Daha önce hava yoluyla Gazze'ye insani yardım ulaştıran ABD, yüksek maliyet nedeniyle bundan vazgeçti. ABD, yardımların daha az maliyetli deniz yoluyla taşınmasını istedi.

Merkezi Washington'da bulunan Orta Doğu Enstitüsü düşünce kuruluşunda yerleşik olmayan akademisyen olarak görev yapan Geoffrey Aronson, konuya ilişkin yaptığı açıklamada İsrail'in  Gazze'ye ulaşan insani yardımı ihtiyaç duyulan seviyelere çıkarmak istemediğine işaret etti.

Aronson, ABD'nin yüzer iskeleyi inşa amacı hakkında, şunları kaydetti;

"ABD hükümeti, bugüne kadar başaramadığı gerçek sorunlara odaklanmak yerine ABD çıkar ve bağlılığını gösteren ve yüksek miktarlarda paraya mal olan bir sembol oluşturmaya çalıştı." 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading