Yandex Metrica
SON DAKİKA

Tarihi doğalgaz keşfi! Tam 21 milyar metreküplük rezerv bulundu: Türkiye devreye girebilir

Tarihi doğalgaz keşfi! Tam 21 milyar metreküplük rezerv bulundu: Türkiye devreye girebilir

Dünya tarihinin en büyük keşiflerinden biri kara kıtada gerçekleşti. Afrika'da bulunan 21 milyar metreküplük doğalgaz Türkiye'yi de dolaylı yoldan ilgilendiriyor.

Dünya

22.06.2024, 11:49

Afrika kıtasında büyük bir keşfe imza atıldı. Etiyopya, Müslüman Somali halkının yaşadığı Ogadin bölgesinde 21 milyar metreküplük bir doğal gaz rezervi keşfetti. Etiyopya yönetimi bu hafta ülkenin doğusundaki Ogadin bölgesinde 21.3 milyar metreküplük doğal gaz rezervi keşfedildiğini duyurdu.

Ethiopian Herald gazetesinde yer alan habere göre, Maden Bakanı Million Mathewos "Ogadin bölgesinde 19 kuyunun sondajıyla desteklenen bir araştırma, 21 milyar 336 milyon metreküp doğal gazın varlığını doğruladı" açıklamasında bulundu.

Bölgedeki rezervlerin önümüzdeki yıllarda çıkarılmaya başlanması bekleniyor.

NATO savaşa hazırlanıyor: O bölgeye Avrupa'nın en büyük hava üssü kurulacak! NATO savaşa hazırlanıyor: O bölgeye Avrupa'nın en büyük hava üssü... Haberi Görüntüle

KEŞİF TÜRKİYE'Yİ DE İLGİLENDİRİYOR

Bakan Mathewos "Yeni keşfedilen doğal gazı önümüzdeki yıl gibi erken bir tarihte üretime geçirmek için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Etiyopya'da doğal gaz rezervleri ilk olarak yaklaşık 40 yıl önce keşfedildi. Birçok şirket bölgede arama çalışmaları yürütmüş olsa da rezervler şimdiye kadar geliştirilmedi.

Doğal gaz rezervlerinin, Etiyopya ile Somali arasında ihtilaflı bir bölge olan Ogadin konusunda gerilimi daha da artırabileceği belirtiliyor.

Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda Türkiye ile Somali arasında hem askeri hem de enerji alanında çok büyük anlaşmalara imza atılmıştı. Öyle ki Somali'yi ilgilendiren enerji gelişmeleri dolaylı yoldan Türkiye'yi de ilgilendiriyor.

Habere Tepki Ver

146

15

8

8

2

1

4

1

Yorumlar (1)

Sinan aydemir

22.06.2024 19:39:46

Türkiye in yillik tüketimi 51 milyar metre küp bulunan 21 milyar metre küp.

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading