Yandex Metrica
SON DAKİKA

Türkiye'nin desteklediği isim NATO Genel Sekreteri oluyor! 1 Ekim'de görevi devralacak

Türkiye'nin desteklediği isim NATO Genel Sekreteri oluyor! 1 Ekim'de görevi devralacak

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in görev süresi doluyor. Yerine gelecek isim ise neredeyse belli. Türkiye'nin de desteğini alan Hollanda Başbakanı Mark Rutte, tek aday kaldı.

Dünya

21.06.2024, 10:55

Romanya basını Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis'in NATO Genel Sekreterliği adaylığından çekildiğini ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yi destekleyeceğini duyurdu. Böylece NATO Genel Sekreterliği için tek isim kaldı. 

Rutte, sürekli koalisyonlarla yönetilen ve sık sık hükümet krizleriyle mücadele etmek zorunda kalan Hollanda'da koalisyon hükümetinin bozulması üzerine geçen yıl temmuz ayında istifa etmiş, yeni hükümet kurulana kadar başbakanlığı sürdüreceğini açıklamıştı. O tarihten bu yana Hollanda;'da yeni hükümet kurulamadı. 

Doğu Asya'da kriz yeniden tırmanıyor! Çin Tayvan Adası'nın etrafını sardı Doğu Asya'da kriz yeniden tırmanıyor! Çin Tayvan Adası'nın etrafını sardı Haberi Görüntüle

NATO'DAKİ SEÇİM SÜRECİ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in görev süresi Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle 1 yıl uzatılmıştı. Yeni dönem için adaylığını açıklayan Rutte, Türkiye dahil birçok ülkenin desteğini alsa da Macaristan, Slovakya ve Romanya'nın desteğini alamamıştı. Macaristan Başbakanı Viktor Orban, NATO'nun Ukrayna politikasından rahatsız olduğunu bildirmiş ve Macaristan'ın NATO'nun Ukrayna planlarına katılmaması konusunda Stoltenberg'den güvence aldıktan sonra aynı talebi Rutte'ye de götürmüştü. Rutte'den de güvence alan Orban, 15 Haziran'da bu isme destek vereceklerini açıklamıştı. Resmi kararın 9-11 Temmuz'da Washington'da yapılacak NATO zirvesinde açıklanması ve Rutte'nin 1 Ekim'de Stoltenberg'in koltuğuna oturması bekleniyor.

İsrail destekçisi Almanya bile sessiz kalamadı! Berlin yönetimi yaralı Filistinlinin canlı kalkan yapılmasını kınadı İsrail destekçisi Almanya bile sessiz kalamadı! Berlin yönetimi yaralı Filistinlinin... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE DESTEK AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

26 Nisan'da Türkiye'ye gelen Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmüştü. Türkiye, görüşmenin ardından NATO üyelerine Rutte'yi destekleyeceğini bildirmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading