Yandex Metrica
SON DAKİKA

Türkiye'nin elinde gizli belgeler var! Yunan yazarın Hakan Fidan korkusu: Ankara masada çok güçlü

Türkiye'nin elinde gizli belgeler var! Yunan yazarın Hakan Fidan korkusu: Ankara masada çok güçlü

Türkiye'nin attığı her adımı yakından takip eden Yunan basını Hakan Fidan özelinde Türkiye-Yunan ilişkilerini değerlendirdi. Yunan yazar Michail Ignatiou'ın kaleme aldığı analizde Atina'nın Hakan Fidan'ı bir türlü çözemediği ifade edildi. Yunan yetkililerin başarısızlığı Türkiye'nin elini güçlendiriyor diyen Yunan yazar, Ankara masada çok güçlü konuma geldi dedi.

Dünya

01.07.2024, 15:37

Hellas Dergisi için Türkiye-Yunan ilişkilerini kaleme alan Yunan yazar Michail Ignatiou çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hakan Fidan'ın sert tehditkar ve gizemli biri olduğunun altını çizen Ignatiou, Hakan Fidan'ın elinde dünya ülkelerini yakından ilgilendiren gizli belgeler olduğunu belirtti.

Ölen nişanlılarıyla evleniyorlar! Çin'in geleneksel Hayalet Evlilikleri duyanları şaşırtıyor Ölen nişanlılarıyla evleniyorlar! Çin'in geleneksel Hayalet Evlilikleri duyanları şaşırtıyor Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE EGE İÇİN BÜYÜK TEHDİT"

Hakan Fidan analizine devam eden Ignatiou, "Zor duruma düşürdüğü Yunan mevkidaşı ile sürekli diyalog halindeyken son hamleleri ve kışkırtıcı açıklamaları haklı göstermiyor. Elimizdeki bilgiler Bay Gerapetritis'in oldukça kaygılı olmasına yol açıyor çünkü işgalci Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesi sürecine kişisel siyasi sermaye yatırdı. Öte yandan Başbakan Kyriakos Mitsotakis'i de kasteden bir risk aldı. Avrupa seçimlerinde Yeni Demokrasi'yi etkileyen konulardan biri de Yunanistan-Türkiye ilişkileriydi." ifadelerini kullandı.

N.W.'nin sağında bir parça. Bay Gerapetritis'in Türkiye'nin eski baş casusuyla konuşma ısrarına şüpheyle yaklaşırken, kendisi ve diğer Türk yetkililer artık sıklıkla Ege'ye yönelik kabul edilemez ve yasa dışı iddialarını geri getiriyor diyen Yunan yazar, "Şubat 2023 depreminden bu yana Ege'de yaşanan aşırı uçuşlar ve ihlaller belki henüz tekrarlanmadı ama Türk söylemi var ve her düzeyde dile getiriliyor." dedi.

Fidan'ın Hizbullah liderinin Kıbrıs Cumhuriyeti'ne yönelik savaş çığlıkları üzerine yaptığı son tehditler iç tüketim amaçlı değildir diyerek provakatör bir yaklaşımda bulunan Ignatiou, "Atina elitinin emdiği bu "şeker" artık geçerliliğini yitirmiş, bozulmuştur. Yunanistan ve Kıbrıs'a yönelik iddiaları ne olursa olsun Türkiye'yi işgal etmek yakışmaz. Bunları pekiştirmek için söylüyorlar." dedi.

Dâhiyane plan: Askeri üssü vurmanız önemli değil, 20 tane daha var! Dâhiyane plan: Askeri üssü vurmanız önemli değil, 20 tane daha... Haberi Görüntüle

"HER TÜRK'ÜN HAYALİ..."

Yunanistan'ın işgali, Aşırı Sağ'dan, var olmayan Sol'un "kenar mahallelerine" kadar tüm Türk siyasi liderliğini ifade eden bir politikadır diyen Yunan yazar, "Sorun şu ki, liderlerimiz söylediklerinde ciddi olmadıklarına bizi ikna etmek için bahaneler arıyorlar. Bu büyük bir yalan. Bu onların politikası ve değişmiyor. Dolayısıyla Hakan Fidan'ın açıklamaları üzerine Atina ve Lefkoşa'nın harekete geçmesi gerekiyor. Brüksel'in açıklaması cansız ve tek başına Türk dışişleri bakanının tehditlerine atıfta bulunmuyor." dedi.

Açıklamalarına devam eden Yunan yazar, "Mahkumiyet aramak zorunda kaldılar. Avrupalı ​​ortaklara sordular ve cevap vermedilerse bir sorunumuz var demektir. Bunu herkes anlıyor. Türkiye'nin değil, Yunanistan ve Kıbrıs'ın üye olduğu bir Birlik'te sert bir kınama açıklaması alamadığımız zaman endişelenmemiz gerekir." dedi.

AB'de veto da var. Şimdi merhamet edin diyerek sözlerine devam eden Ignatiou, "Miçotakis rahatsızlığını göstermeli ve Recep Tayyip Erdoğan ile Washington'da görüşme yapmamak iyi bir adım olacaktır. Bu yazının yazıldığı an itibarıyla iki ülkenin dışişleri bakanlarının yalnızca dörtte dördü belirlendi. ifadelerini kullandı.

Karşınızdaki kişi bir yanağınıza tokat attığında diğerini de çevirmemelisiniz diyen Yunan yazar, "İsa Mesih'in çağında değiliz. Bir tepki gerekiyor, çünkü sizi hafife alıyorlar, korktuğunuzu sanıyorlar... Yunan-Türk ilişkilerinin normalleşme süreci kağıt üzerinde iyiydi. Ancak tango iki kişi tarafından yapılır. Gerçek farklıdır. Türkiye 50 yıldır Kıbrıs'ın sahibi ve Yunanistan'ı Ege'de ve Meriç'te tehdit etmeye devam ediyor…" dedi.

Habere Tepki Ver

10

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading