Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Yemen'deki Husilerden yeni iddia: ABD'ye ait 4 gemiyi vurduk

Yemen'deki Husilerden yeni iddia: ABD'ye ait 4 gemiyi vurduk

Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail, ABD ve İngiltere'ye ait gemilere yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, ABD'ye ait 4 gemiyi vurduklarını duyurdu. 

Dünya

29.06.2024, 01:18

Gazze Şeridi'ndeki İsrail soykırımına karşı Kızıldeniz ve Akdeniz'de operasyon gerçekleştiren Yemen'deki İran destekli Husiler, ABD'ye ait 4 gemiyi vurduklarını duyurdu.

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri ABD'ye ait 4 gemiyi vurduklarını duyurdu. Seri yaptığı açıklamada, İsrail'in Hayfa limanına gittiği belirtilen olan Waler isimli petrol gemisini Akdeniz'de insansız hava araçlarıyla (İHA) hedef aldıklarını öne sürdü.

Söz konusu "operasyonun" Irak İslami Direnişi ile ortaklaşa gerçekleştirildiğini kaydeden Seri, geminin, "işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağını" (Husilerin ilan ettiği yasak) ihlal ettiği için vurulduğunu dile getirdi.

Neden mi boykot? Siyonistler katliamı Pepsi ile kutladı! Neden mi boykot? Siyonistler katliamı Pepsi ile kutladı! Haberi Görüntüle

AKDENİZ'DE İSRAİL'İ DESTEKLEYEN ŞİRKETİN GEMİSİNE SALDIRI

Seri, söz konusu geminin maliki şirket ya da saldırı sonucu geminin hasar alıp almadığına ilişkin açıklama yapmadı.

Seri ayrıca, Danimarka merkezli Maersk şirketine bağlı Johannes Maersk gemisine de Akdeniz'de seyir füzesiyle başarılı bir saldırı gerçekleştirdiklerini aktardı.

Husilerin sözcüsü, Maersk şirketinin, İsrail'i en çok destekleyen ve "işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağını" en çok ihlal eden şirketlerden olduğu bilgisini paylaştı.

Loannis isimli geminin de Kızıldeniz'de insansız deniz aracıyla tam isabet vurulduğunu kaydeden Seri, geminin maliki şirketin ismini açıklamadı.

Seri, Amerikan gemisi Delonix'in ise Kızıldeniz'de balistik füzelerle vurulduğunu belirtti. ABD ve İsrail'den söz konusu saldırılara ilişkin açıklama yapılmadı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading