Yandex Metrica

Sitede Ara

Yunanistan'da sokağa çıkma yasağı! Santorini karantina altına alındı: Kelimenin tam anlamıyla kaos var

Yunanistan'da sokağa çıkma yasağı! Santorini karantina altına alındı: Kelimenin tam anlamıyla kaos var

Yunan adası Santorini'de kelimenin tam anlamıyla turizm patlaması yaşanıyor. Santorini'ye bir günde 17.000 kruvaziyer misafirinin yanaşması beklenirkenada yönetimi sokağa çıkma yasağı uygulamasına gidecek. 

Dünya

26.07.2024, 22:56

Sosyal medyadaki videolar Santorini'deki kruvaziyer kalabalığının boyutunu gösteriyor. Yolcu gemilerinden ayrılan kalabalıklar adanın limanının etrafında toplanıyor. Bazı uzun kuyruklar oluşturuyor. Hepsi popüler adanın merkezine gitmek istiyor. Fakat sokaklar tıkanmış durumda.

Beyaz evler, mavi deniz, altın güneş. Santorini, Akdeniz'in en güzel adalarından biri olarak kabul edilir; Yunan adası, şaşırtıcı olmayan bir şekilde, dünyanın her yerinden gelen gezginler için bir mıknatıstır. Eurostat verilerine göre her yıl kişi başına 100'den fazla yolcu düşüyor. Her yıl yaklaşık 500 yolcu gemisi Santorini'ye yanaşıyor. 

Kıyamet kopacak! Tatbikata bizzat katıldı talimatı verdi: Ordu bu silahlarla donatılsın Kıyamet kopacak! Tatbikata bizzat katıldı talimatı verdi: Ordu bu silahlarla... Haberi Görüntüle

"ÇÖZÜM KARANTİNA"

Fakat ada artık sınıra ulaşmış durumda, hatta belki de aşmış... Öyle ki Belediye başkanı Facebook sayfasında "Acil durum duyurusu" yaptı. 

Yolcu gemilerinden 17.000 ziyaretçinin gelmesiyle adamız zor bir gün daha geçiriyor diyen belediye başkanı "Çözüm mü? Karantina. Lütfen hareketlerinizi azaltın!" ifadelerini kullandı. Kavallaris. Turist sürüleri Santorini'ye doğru hareket ettiğinde bölge sakinlerinin evde kalması gerektiğini ifade etti.

Yapay zeka artık her yerde! ABD'de polisler tutanaklarını yapay zekaya yazdırıyor! Yapay zeka artık her yerde! ABD'de polisler tutanaklarını yapay zekaya... Haberi Görüntüle

TEPKİLERE YOL AÇTI

Bir günde 17.000 misafir. 15.000'den fazla insanın yaşadığı Santorini'de aşırı kalabalıklaşma yaşanıyor. Kavallaris'in çağrısı Yunanistan'da anında şiddetli bir tepkiye yol açtı. Gönderi 15 dakika sonra silindi. Ancak Yunan basınında o ekran görüntüsü ortaya çıktı ve tartışma alevlendi: Kitle turizmi adaya zarar veriyor mu?

Yakın zamanda Santorini'den sorumlu olanlar, günlük kruvaziyer misafirlerinin sayısına sınırlama getirme planını duyurdular. Şu ana kadar bu, yerel halkın üzüntüsüne rağmen işe yaramadı. Şu ana kadar Mallorca'da olduğu gibi kitle turizmine karşı herhangi bir protesto veya Yunanistan'da gemi seyahatlerini kısıtlamaya yönelik somut bir plan yapılmadı. Ancak ruh hali değişiyor gibi görünüyor. Ta Nea gazetesi şöyle yazıyor: "Bu duyurunun en iyi niyetle yapıldığını varsaysak bile, Santorini'deki durumun dayanılmaz olduğu açık."

Habere Tepki Ver

0

0

3

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading