Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Bakan Şimşek'ten rezerv açıklaması: Dış yükümlülükleri azaltıyoruz

Bakan Şimşek'ten rezerv açıklaması: Dış yükümlülükleri azaltıyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten "rezerv" açıklaması geldi. Bakan Şimşek, yaptığı açıklamada ''Programımızla artan dış kaynak girişi, ters dolarizasyon ve azalan dış finansman ihtiyacı sonucunda rezervlerimiz güçlendi. Bu sayede dış yükümlülükleri azaltıyoruz" dedi.

Ekonomi

24.07.2024, 11:33

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Suudi Arabistan ile 5 milyar dolarlık depo alım işlemini sona erdirdi. Son dönemde depo bakiyelerinin azaltılması yoluyla dış yükümlülüklerde yaklaşık 7 milyar dolar karşılığı iyileşme sağlanırken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten "rezerv" açıklaması geldi.

Bakan Şimşek, uyguladıkları ekonomi programıyla artan dış kaynak girişi, ters dolarizasyon ve azalan dış finansman ihtiyacı sonucunda rezervlerin güçlendiğini belirtti.

3 milyon tonluk dev doğalgaz anlaşması! 15 yıl boyunca sürecek 3 milyon tonluk dev doğalgaz anlaşması! 15 yıl boyunca sürecek Haberi Görüntüle

''DIŞ YÜKÜMLÜLÜKLER AZALIYOR''

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının Suudi Arabistan ile 5 milyar dolarlık depo alım işlemini sona erdirdiğine dair bir haberi alıntılayan Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Bakan Şimşek, paylaşımında, "Programımızla artan dış kaynak girişi, ters dolarizasyon ve azalan dış finansman ihtiyacı sonucunda rezervlerimiz güçlendi. Bu sayede dış yükümlülükleri azaltıyoruz. Suudi Arabistan ile ekonomik ve finansal konulardaki işbirliğimiz devam edecek." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading