Yandex Metrica
SON DAKİKA

Bakanlıktan Kapalıçarşı çıkarması! 707 kuyumcuya eş zamanlı vergi denetim baskını

Bakanlıktan Kapalıçarşı çıkarması! 707 kuyumcuya eş zamanlı vergi denetim baskını

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı 3000 kişilik ekip, bu sabah Kapalıçarşı başta olmak üzere 707 kuyumcuya eş zamanlı olarak vergi denetim baskını düzenledi. Yetkililer, baskın sırasında kuyumcuların KDV oranları ve İBAN hesaplarını mercek altına aldı.  

Ekonomi

31.07.2024, 16:47

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaybını önlemek amacıyla firmalara sıkı takip uygulamaya başladı.

Demir - çelik sektöründe yüklü miktarda kesilen cezaların ardından sıra kuyumcu ve doktorlara geldi.

Bakanlık yetkilileri, bugün Kapalıçarşı'da yaklaşık 500 kuyumcuya vergi denetim baskını gerçekleştirdi.

Apple geri sayımda! Yeni nesil iPhone sahneye çıkıyor Apple geri sayımda! Yeni nesil iPhone sahneye çıkıyor Haberi Görüntüle

BAKAN ŞİMŞEK'İN O SÖZLERİ HAREKETE GEÇİRDİ

Bakan Şimşek'in "Biz az kazanandan en az vergiyi almak için bir sistem kurgulayacağız ama çok kazananları uyarıyorum, vergi kaçırma, kayıt dışı çabalarının cezalarını ağırlaştıracağız, denetimleri sıklaştıracağız." sözlerinin ardından Bakanlık ekipleri de harekete geçti.

İletişim Başkanı Altun'dan OVP paylaşımı: 'Mihenk taşı olacağına inanıyorum' İletişim Başkanı Altun'dan OVP paylaşımı: 'Mihenk taşı olacağına inanıyorum' Haberi Görüntüle

500 KUYUMCUYA BASKIN

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 3 bin kişilik ekibiyle kuyum sektöründe faaliyet gösteren 552 mükellefin 9 büyükşehirdeki 707 adresinde eş zamanlı denetim başlattı.

Bakanlık görevlileri, bu sabah Kapalıçarşı'da kapsamlı bir baskın gerçekleştirdi. Aralarında Koçak Gold'un da bulunduğu 500 kuyumcuya yapılanvergi denetim baskını sırasında görevliler KDV oranları ve İBAN hesaplarını mercek altına aldı.

Mehmet Şimşek'ten büyüme rakamlarına ilişkin açıklama: Dengelenme başladı Mehmet Şimşek'ten büyüme rakamlarına ilişkin açıklama: Dengelenme başladı Haberi Görüntüle

STOKLAR TEK TEK SAYILACAK

Saha denetimlerinde mükelleflerin mevcut stoklarının tek tek sayımı gerçekleştirilecek. Sayım yanında işletmelerde faturasız altın ve değerli taşlar alım-satımı yapılıp yapılmadığı, ödemelerin ve tahsilatların firmaya ait olmayan banka hesapları üzerinden gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği, faturalarda ürünlere ait gerçek gram bilgilerine yer verilip verilmediği, mükelleflerin yetki belgesiz döviz alım-satımı yapıp yapmadığı da tespit edilecek. Ayrıca, iş yerlerinde başkalarına ait pos cihazlarının kullanılıp kullanılmadığı da kontrol edilecek.

Saha denetimlerinde riskli olduğu tespit edilen mükellefler, ayrıca vergi incelemesine alınacak. Bakanlık, kuyumculuğun ardından diğer sektörlere yönelik inceleme ve saha denetimlerini plan dahilinde sürdürerek bu yıl denetimsiz hiçbir alan bırakmayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading