Yandex Metrica

Sitede Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi: Çiftçinin sıkıntısı giderilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi: Çiftçinin sıkıntısı giderilecek

Kabine toplantının ardından önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çiftçilere desteğin süreceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Çiftçimizin, üreticimizin memnuniyetsizliği, şikayeti olabilir. Bunları da Cumhurbaşkanı olarak şahsen takip ediyorum. Bakanlarımıza gerekli talimatı veriyorum. Milletin efendisi olan çiftçimizin mağduriyetine izin vermeyiz. Son 21 yıldır iyi ve kötü gününde nasıl çiftçimizin yanında olduysak bundan sonra da yanlarında olacağız" ifadelerini kullandı.  

Ekonomi

02.07.2024, 23:45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplanatısı sorası yaptığı açıklamada, çiftçi vatandaşlara yönelik düzenlemeler için bakanlara talimat verdiğini kaydetti. 

Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan çiftçilere desteğin süreceğini açıkladı.

İşte o açıklamalar...

Türkiye'nin tarım alanında son 21 yılda nereden nereye geldiğini rakamlarla ortaya koyduk. Hükümetlerimizin tarım politikalarını eleştirenler ön yargıyla hareket etmektedir. Bunlar ne ülkemizi tanıyor ne de dünyayı takip ediyor. Tarım konusunda istismar malzemesi olarak bakıyor. Bedava traktör vadedip sonrasında işi pişkinliğe vuruyorlar.

Bunlar dalga konusu yapılacak konular değildir. Ülkemiz için stratejik bir sektördür. Çiftçi kardeşlerimizin alın terlerinin hakkını daima vermeye çalıştık. 1 trilyon 364 milyar lira tarım desteği verdik. 2024'te 56 milyar lira destek ödemesi yaptık. Yıl sonuna kadar bu rakam 91,5 milyar liraya çıkacak.

Türkiye'nin buğday fiyatlarında dünya piyasasının bir hayli üzerinde oldğunu belirten Erdoğan, "Yurt dışı ekmekli buğday fiyatı yerinde ton başına 248 dolardır. Toprak Mahsulleri Ofisi alım fiyatı ton başına 359 dolar olup dünya fiyatlarından 89 dolar yüksektir. Hasat döneminde üreticimizi koruma amacıyla dahilde işleme rejimiyle hububat ithalatını 15 Ekim'e kadar durdurduk...

Üretici maliyetlerinin düşürülmesine katkı sağlamak amacıyla vereceğimiz fark ödemesi 29 milyar liradır. Toplam tarımsal destek bütçemizin yaklaşık dörtte birini, buğday ve arpa üreticilerimizin maliyetine katkı amacıyla kullanıyoruz.

Clio fiyatına SUV! Renault'tan cillop gibi indirim: Bu fiyata daha iyisini bulamazsınız Clio fiyatına SUV! Renault'tan cillop gibi indirim: Bu fiyata daha... Haberi Görüntüle

"ŞAHSEN TAKİP EDİYORUM"

Toprak Mahsülleri Ofisimiz alımla ilgili süreçleri titizlikle yürütüyor. Ofis hububat teslim eden üreticilerimizin ödemelerine başladı. İlk etapta 6 Haziran'a kadar ürün verenlerin ödemeleri hesaplarına yatırıldı. Aldığımız bütün tedbirlerine rağmen çiftçimizin, üreticimizin memnuniyetsizliği, şikayeti olabilir. Bunları da Cumhurbaşkanı olarak şahsen takip ediyorum.

Bakanlarımıza gerekli talimatı veriyorum. Milletin efendisi olan çiftçimizin mağduriyetine izin vermeyiz. Son 21 yıldır iyi ve kötü gününde nasıl çiftçimizin yanında olduysak bundan sonra da yanlarında olacağız" ifadelerini kullandı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading