Yandex Metrica
SON DAKİKA

Emekli olduktan sonra çalışanlar dikkat! 2007- 2008 öncesi işe başlayanları ilgilendiren haber! Emekli maaşınız kesilebilir!

Emekli olduktan sonra çalışanlar dikkat! 2007- 2008 öncesi işe başlayanları ilgilendiren haber! Emekli maaşınız kesilebilir!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında birçok emeki vatandaş hayallerine kavuşmuştu. Ancak erken emekli olmalarına rağmen çalışmak isteyen vatandaşların sayısıda bir hayli fazla. 1 milyondan fazla emekli vatandaşın emekli olmasına rağmen çalışanların emekli maaşları bazı durumlarda kesilmektedir.

Ekonomi

11.06.2024, 17:03

Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) yasası kapsamında geçtiğimiz yıldan bu yana 2.4 milyon kişi EYT ile hayallerine kavuşarak erken emekli oldu. Bir milyon vatandaş ise Sosyal Güvenlik Destek Primleri (SGDP) kapsamında çalışmaya devam ediyor. 

SGK'dan emeklilere kötü haber! O kişilere artık emekli maaş verilmeyecek ve faiziyle geri alınacak! SGK'dan emeklilere kötü haber! O kişilere artık emekli maaş verilmeyecek... Haberi Görüntüle

EMEKLİ MAAŞI ALIRKEN ÇALIŞMAK İSTEYENLERE DİKKAT

Ancak erken emekli olan vatandaşlar için ise Nisan 2008 yılına kadar sigortalı çalışmış olan emeklilere gelen düzenlemeyle 4A'lı çalışanlar emekli olmalarına rağmen çalışabiliyorlardı. Hem emekli aylığı alabilen hemde çalıştıkları kurumdan maaş alabilen emekli vatandaşlar esnaf oldukları takdirde prim ödemesi yapmıyor. Ancak bazı durumlarda ise durum değişiyor.

Emekli olma hayali kuran vatandaşlar alışmaya devam ettikleri takdirde emekli aylıkları da kesilebiliyor. 4A,4B ve 4C emeklileri ise 2008 tarihlerinden sonra sigortaları başladığı takdirde emekli olmuşlarsa  ve çalışak isterlerse ne yazık ki çalışamazlar. 

Bakan Bayraktar duyurdu! Gabar'da petrol üretiminde yeni gelişme Bakan Bayraktar duyurdu! Gabar'da petrol üretiminde yeni gelişme Haberi Görüntüle

4A, 4B, 4C EMEKLİLERİ PRİM GÜNLERİ

Emekli olan vatandaşların çalışamama nedenleri ise kanuna göre, 4A'lı SSK emeklilerinin prim günlerinin 7 bin 200, 4B Bağ-Kur'lu emekliler ve 4C Memur emeklilerinin 9 bin olması gerekmektedir. Ayrıca kadınların 58, erkeklerin ise 60 yaşında emekli olma imkanı bulunuyor.

Ancak gerekli olan prim günlerini tamamlayamayan vatandaşlar için ise en az 5 bin 400 prim günleri varsa erken emekli olabilme imkanı sağlanabiliyor.  1 Mayıs- 31 Aralık 2008 tarihlerinde çalışmaya başlayan 4A SSK'lıların prim günleri tamamlanldıktan sonra kadınlarda 61, erkeklerde ise 63 yaşında emekli olabiliyor.

Ancak bazı durumlarda ise emekli aylığı yetersiz olduğunda çalışmaya devam eden vatandaşların emekli aylıkları kesilebiliyor. Kişi ya emekli aylığını kestirecek yada emekli aylığını almaya devam ederek çalışmayacak yada kişi sigortasız bir şekilde kaçak çalışacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading