Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Faiz indirimi gelecek mi? Merkez bankası Başkan Yardımcısı Akçay'dan merak edilen soruya yanıt

Faiz indirimi gelecek mi? Merkez bankası Başkan Yardımcısı Akçay'dan merak edilen soruya yanıt

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, Ağustos ayında faiz indirimi bekleyenlere kapıları kapattı. Cevdet Akçay, şu anda faiz indirim döngüsünün değerlendirilmediğini, indirimler başladığında da sıkı duruşun korunacağına dair kuşkuya yer bırakılmayacağını söyledi.

Ekonomi

26.07.2024, 11:33

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, Reuters'a konuştu. Cevdet Akçay, Ağustos ayında faiz indirimi bekleyenlere kapıları kapatırken ekonomiye dair önemli mesajlar verdi.

Türkiye'nin ağustos ihracatı ne kadar oldu? Bakan Bolat rakam verdi Türkiye'nin ağustos ihracatı ne kadar oldu? Bakan Bolat rakam verdi Haberi Görüntüle

''FAİZ İNDİRİM OLMAYACAK''

Cevdet Akçay'ın açıklamalarında önemli satır başları;

Faiz indirimi şu anda gündemimizde değil. Para politikasındaki sıkı duruş "sabır ve kararlılıkla" sürdürülecek. Faiz indirimleri başladığı zaman da sıkı duruş korunmaya devam edecek. Aylık enflasyonun ana eğiliminde kalıcı bir düşüş gözlenmeden ve yakından takip ettiğimiz diğer göstergeler de buna eşlik etmeden faiz indirimi olmayacak. Türkiye'deki mevcut koşulların birinci durumda daha yüksek bir risk yaratması nedeniyle faiz indirimi şu anda gündemimizde değil. Erken bir faiz indirimi, yeniden canlanan enflasyon riski oluşturabilir.

Dar gelirli vatandaşa kötü haber: Yumurta fiyatlarına zam geldi Dar gelirli vatandaşa kötü haber: Yumurta fiyatlarına zam geldi Haberi Görüntüle

''PARA POLİTİKASINDA SIKI DURUŞ KORUNACAK''

Fed faiz indirimi yapsa bile biz faiz indirimine gitmeyeceğiz. Erken bir faiz indirimi nedeniyle yeniden canlanan enflasyon riski olabileceği gibi aşırı veya gereksiz yere uzatılmış bir sıkılaştırma sürecinin sert bir inişe yol açtığı bir durum da olabilir. Her ne kadar şu anda bir faiz indirim döngüsü değerlendirilmiyor olsa da, indirimler başladığı zaman para politikasındaki sıkı duruşun korunacağına dair kuşkuya yer bırakmayacak şekilde sinyal verilerek bu süreç yönetilecektir.

Deprem bölgesinin inşası için bakın ne kadar kaynak sağlandı Deprem bölgesinin inşası için bakın ne kadar kaynak sağlandı Haberi Görüntüle

''ENFLASYON BEKLENTİLERİNİ YAKINDAN İZLİYORUZ''

Gevşeme döngüsünün değerlendirmesinin ön koşulu aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş. Piyasa, firmalar ve hane halkı enflasyon beklentilerini yakından izliyoruz; sadece piyasa beklentileri yıl sonu öngörümüze yakınsamaya başladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading