Yandex Metrica
SON DAKİKA

Haniye suikastı sonrası piyasalar alev aldı! Altın yükseliyor; petrol tırmanıyor

Haniye suikastı sonrası piyasalar alev aldı! Altın yükseliyor; petrol tırmanıyor

Hamas Lideri İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da şehit edilmesinden sonra piyasalar alev aldı. Altın ibresini yukarı doğru çevirirken, petrol fiyatları tırmanmaya başladı. 

Ekonomi

31.07.2024, 12:08

Sabah saatlerinde Devrim Muhafızlarının duyurduğu haberde Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Tahran'da kaldığı konutuna düzenlenen terör saldırısı sonucu yaşamını yitirdi. Söz konusu gelişme sonrası piyasalar adeta alev aldı. 

Yatırımcılar suikast sonrası güvenli liman olarak tabir edilen altına yönelirken, petrol fiyatları ise tırmanışa geçti. 

Altının onsu 2,421 dolardan işlem görürken gram altın 2.580,05 TL olarak güne başladı. Çeyrek altın 4.218,38 liradan Cumhuriyet altını ise 16.821,93 liradan işlem görüyor.

Öte yandan altın yatırımcıları Fed'in açıklayacağı faiz kararına odaklandı. Piyasalar, karar sonrası Jerome Powell'ın eylül ayında faiz indirimine işaret eden sözlerini bekliyor.

Para piyasaları bu verilere odaklanmıştı: ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 3 büyüdü Para piyasaları bu verilere odaklanmıştı: ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde... Haberi Görüntüle

31 TEMMUZ ALTIN FİYATLARI

Gram altın satış fiyatı: 2.580,52 TL

Çeyrek altın satış fiyatı: 4.218,00 TL

Yarım altın satış fiyatı: 8.533,00 TL

Tam altın satış fiyatı: 16.790,99 TL

Cumhuriyet altını satış fiyatı: 16.821 TL

Gremse altın satış fiyatı: 42.106,24 TL

Ons altın satış fiyatı: 2.421,68 dolar

PTT'den emeklilere ilaç gibi gelecek ödeme: Başvuran herkese 70 bin TL verilecek PTT'den emeklilere ilaç gibi gelecek ödeme: Başvuran herkese 70 bin... Haberi Görüntüle

DOLAR FİYATLARI 33 TL'Yİ GEÇTİ

Öte yandan Haniye suikastı sonrası dolar kuru güne 33 TL'nin üstünde başladı.  Euro/TL kuru ise 35,84 TL'de yatay bir izlenim sergiledi. 

Fed'in bugün politika faizini sabit bırakması bekleniyor. Piyasalar Fed'in eylül ayından itibaren faiz indirimlerine başlamasını fiyatlıyor. Ancak Bank Of America ekonomistleri, Fed'in enflasyonun yüzde 2'ye doğru gittiğini görmeden faiz indirimi konusunda bir adım atmayacağını raporladı.

Piyasalar Fed kararı sonrası basın toplantısında konuşacak Fed Başkanı Jerome Powell'ın ne kadar şahin ne kadar güvercin bir tonda konuşacağına odaklanacak.

Nvidia'ya antitröst mahkeme celbi ortalığı karıştırmıştı! Ve beklenen açıklama geldi Nvidia'ya antitröst mahkeme celbi ortalığı karıştırmıştı! Ve beklenen açıklama geldi Haberi Görüntüle

PETROL FİYATLARI TIRMANIŞA GEÇTİ

Petrol fiyatları ise Hamas Lideri İsmail Haniye'nin, İran'ın başkenti Tahran'da şehit edilmesiyle birlikte yükselişe geçti. Sektör raporunun ABD stoklarında beşinci haftada düşüş olduğunu göstermesinin ardından dört seansta ilk kez yükseldi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading