Yandex Metrica

Kiralarda yeni dönem! Yüzde 25 uygulaması sona erdi

Kiralarda yeni dönem! Yüzde 25 uygulaması sona erdi

Yüzde 25 kira sınırı bugün itibari ile kalktı. Ev sahipleri karardan memnun ancak kiracılar kaygılı. Yeni dönemde kira artışı TÜFE oranına göre belirlenecek. Yeni düzene göre; ev sahibi TÜFE sınırını aşamayacak ve zam dönemi temmuz öncesi olanlardan bu yıl için yeni artış talep edilemeyecek.

Ekonomi

01.07.2024, 12:18

Son 2 yıldır kira kontratı yenileme dönemlerinde yüzde 25 zam sınırı uygulanıyordu. Ancak yüzde 25 kira sınırı bugün itibari ile kalktı. Ev sahipleri alınan bu karardan oldukça memnun ancak kiracılar kaygılı ve kara kara düşünmeye başladı.

Faiz kararı sonrası altın, döviz fiyatları! Altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Faiz kararı sonrası altın, döviz fiyatları! Altın fiyatları yükseldi mi,... Haberi Görüntüle

TEMMUZ AYINDA KİRA ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Yeni dönemde ise kira artışı TÜFE oranına göre belirlenecek. Yeni düzene göre; kira artış oranı, on iki aylık ortalama enflasyona göre belirlenecek. Ev sahipleri TÜFE sınırını aşamayacak ve Temmuz öncesi kiralar için bu yıl için yeni artış talep edemeyecekler. 

Dev zam için son iki gün! 65 yaş aylığı evde bakım ve engelli maaşı alanlar dikkat: Maaşlar güncelleniyor Dev zam için son iki gün! 65 yaş aylığı evde... Haberi Görüntüle

HAZİRANDA KİRA ZAM TAVANI NE KADARDI?

Hatırlanacağı üzere haziran ayı kira zam tavanı mayıs enflasyonu rakamları açıklandıktan sonra ile belli olmuştu. Mayıs ayında 12 aylık ortalama enflasyon yüzde 62,51 olarak açıklanmıştı. Buna göre sözleşme süresi dolan iş yeri sahipleri, kiraları için yüzde 62,51 oranında zam yapabildi. Yüzde 25 zam sınırı halen uygulandığı için söz konusu oran konut kiralarında geçerli olmadı.

Emekli ve memurun gözü enflasyon rakamlarında! Zam oranı kaç olacak? Emekli ve memurun gözü enflasyon rakamlarında! Zam oranı kaç olacak? Haberi Görüntüle

TÜRKİYE GENELİNDE ARTIŞ YÜZDE 265

Piyasa araştırmasına göre, 2 yıllık dönemde Türkiye genelindeki kiralık evlerin değeri nominal olarak yüzde 265 artş gösterdi. Uzmanlara göre; bu rakam dar gelirli vatandaşları bir hayli zorladı ve hayatın olağan akışına uygun bulunmadı. Enflasyon arındırılmış artış ise yüzde 50 sınırında.

Endeksa Genel Müdürü Görkem Öğüt, düzenlemenin kaldırılmasının sektörü pozitif yönde etkileyeceğini, piyasanın denge bulacağını belirtiyor. İstanbul’da ortalama kira seviyesi 20 bin lira oldu. Ankara’da 17 bin lirayı aşan ortalama, İzmir’de ise 19 bin lirayı aştı.

 

Habere Tepki Ver

0

2

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading