Yandex Metrica
SON DAKİKA

Otomobil almak isteyenler 8 Temmuz'a dikkat: 500 bin TL'yi bulan zam kapıda!

Otomobil almak isteyenler 8 Temmuz'a dikkat: 500 bin TL'yi bulan zam kapıda!

Otomobil almak  8 Temmuz'dan sonra hayal olacak. Çin'den ithal edilen tüm araçlara yüzde 40 ek vergi getirildi. Önceki vergiler sadece elektrikli araçları kapsarken, bu yeni vergi tüm araçları etkileyeceği Çinli otomobil markalarının bayilerinde hareketlilik başladı.    

Ekonomi

11.06.2024, 17:24

Ticaret Bakanlığı'nın Çin'den ithal edilen araçlara getireceği yüzde 40 ek vergi haberi, Türkiye pazarında payı yüzde 10 olan Çinli otomobil markalarının fiyatını oldukça yüseltecek. Araç fiyatları 300 bin lira ile 700 bin lira arasında artması bekleniyor. 

Tek tuşla hemen erişebileceksiniz! Dört bakanlığın komisyonunda kabul edildi: Konut alımında yeni dönem! Tek tuşla hemen erişebileceksiniz! Dört bakanlığın komisyonunda kabul edildi: Konut... Haberi Görüntüle

 500 BİN TL'Yİ BULAN ZAM 

Vergi artışıyla birlikte KDV ve ÖTV de eklenince, Çin menşeli otomobillerin fiyatlarında ortalama 500 bin TL'yi bulan bir yükseliş bekleniyor. 

Petrol zengini ülkeden Türkiye'ye çağrı: Yeni anlaşma an meselesi! Petrol zengini ülkeden Türkiye'ye çağrı: Yeni anlaşma an meselesi! Haberi Görüntüle

ARAÇ TESLİMATLARI 1 AYI BULACAK

Bu gelişme, araç almak veya kısa sürede kâr elde etmek isteyenleri harekete geçirdi. Vergi artışından önce araç almak isteyenlerin sayısının artmasıyla birlikte bayilerde araç bulma süreci uzadı. Araç teslimatlarının 1 ayı bulabileceği ifade ediliyor.

HGS kullanıcıları için yeni düzenleme! İki yeni özellik artık E-Devlet'te HGS kullanıcıları için yeni düzenleme! İki yeni özellik artık E-Devlet'te Haberi Görüntüle

ERKEN ALMAK İSTEYENLER HEMEN ALMALI 

Gelecek olan zamla ilgili açıklamada bulunan bayi yetkililerinden biri şu açıklamalarda bulundu;

En düşük modele 300 bin, en yüksek modele 700 bin lira arasında zam gelecek. 8 Temmuz’dan sonra fiyatların artacak olması satışları olumsuz etkileyecek. Şimdi almak isteyenler ellerini çabuk tutuyor.

Bugün araç alan 1 ay sonra minimum 100-200 bin lira kâr ile satabilir. Araç kontak çevirip ikinci ele düşse bile yine de ciddi kârlar elde edilebilir. Bu da yatırım yapmak isteyen ya da araba almak isteyenleri harekete geçirdi.

Arap ırkçılığı ekonomiyi de vurdu: Türkiye milyar dolarlar kaybetti! İşte TÜİK'in açıkladığı resmi rakamlar... Arap ırkçılığı ekonomiyi de vurdu: Türkiye milyar dolarlar kaybetti! İşte... Haberi Görüntüle

TESLİM EDECEK ARABA YOK

Sorun şu ki, bugünden yarına teslim edecek araba yok. Bazı bayilerin ellerinde var, onların satışı da kendi inisiyatiflerinde" 

En çok alım yapmak isteyenlerin galeriler olduğunu belirten yetkili, "Özellikle toplu alım talepleri geliyor. 'Elinizde ne kadar stok varsa alalım' teklifleri var. Bugün 10 tane aracı bir anda bayiden çeken bir galerinin araç başı 300 bin lira kâr etse, 2 ayda 3 milyon TL kazanması anlamına geliyor" dedi.

Çinli markalara gelecek olan vergi artışının ikinci el piyasasını da etkileyeceği öngörülüyor. Bugün 1 milyon 300 bin liralık bir sıfır Çinli modelin ikinci el fiyatının 1 milyon lira civarında olduğu belirtiliyor.

Vergi artışıyla birlikte bu fiyatın 1 milyon 800 bin liraya çıkmasıyla ikinci el fiyatlarının da yüzde 30 artması bekleniyor. Çinli markalara olan talebin ucuzluğuna dayandığı göz önünde bulundurulduğunda, fiyat artışının alım talebinde düşüşe neden olabileceği ifade ediliyor.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading