Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Singapur'dan yola çıktı Türkiye'ye geliyor: Bakan Bayraktar duyurdu: Devasa deniz üssü kurulacak

Singapur'dan yola çıktı Türkiye'ye geliyor: Bakan Bayraktar duyurdu: Devasa deniz üssü kurulacak

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin satın aldığı yüzer üretim, depolama ve tahliye (FPSO) platformunun Singapur'dan Türkiye'ye doğru yola çıktığını bildirdi.

Ekonomi

30.07.2024, 16:13

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar sosyal medya platformu X'den yaptığı paylaşımda, platformun yaklaşık 2 aylık seyir süresinin ardından Türkiye'ye ulaşacağı bilgisini paylaştı.

Paylaşımına devam eden Bayraktar, Türkiye'nin satın aldığı yüzer üretim, depolama ve tahliye (FPSO) platformunun Singapur'dan Türkiye'ye doğru yola çıktığını bildirdi.

15 Eylül'de hesaplara yatacak! Kimlik numarasına 9077 TL ödeme yapılacak 15 Eylül'de hesaplara yatacak! Kimlik numarasına 9077 TL ödeme yapılacak Haberi Görüntüle

"DEVASA DENİZ ÜSSÜ KURULACAK"

Yüzer üretim platformumuz Singapur'dan Türkiye'ye doğru yola çıktı diyen Bayraktar, "Yaklaşık 2 aylık seyir süresinin ardından ülkemize ulaşacak. Adeta yüzen bir sanayi tesisi olan bu devasa deniz üssü ile her gün 5 milyon hanenin ihtiyacını karşılayacak kadar doğalgaz üretimi yapacağız. Yolu açık, pruvası neta olsun." ifadelerini kullandı.

Paylaşımda, yüzer üretim platformunun Sakarya Gaz Sahası Faz-2 çalışmalarında gaz işleyerek karaya iletileceği, platformun uzunluğunun 298 bin 45 metre, genişliğinin ise 56 metre ve maksimum gaz işletme kapasitesinin de 10,5 milyon metreküp olduğu aktarıldı.

 

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading