Yandex Metrica
SON DAKİKA

Son viraja girildi! Memur ve emekli zammını belirleyecek: İşte ekonomistlerden Haziran ayı enflasyon tahmini...

Son viraja girildi! Memur ve emekli zammını belirleyecek: İşte ekonomistlerden Haziran ayı enflasyon tahmini...

Emekli ve memur zammını belirleyecek olan haziran enflasyonunun açıklanması için son  viraja girildi. Her ay düzenli olarak açıklanan enflasyon hakkında araştırmalar arttı. Yılın ilk beş ayı enflasyonu açıklandıktan sonra sıra 6. aya geldi. Açıklanacak rakam Memur ve emekli zammını belirleyecek.

Ekonomi

01.07.2024, 13:46

TÜİK Haziran ayı enflasyon rakamlarını 3 Temmuz Çarşamba günü saat 10:00'da açıklayacak. Memur ve emekli zammını belirleyecek olan bu oranın açıklanmasında son 2 gün kala ekonomistlerden kritik tahmin geldi. AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, haziran ayında bekledikleri enflasyon oranını  açıkladı. 

İstasyonlarda kuyruk oluşacak! LPG'ye gece yarısı tarihi zam geliyor! Deponuzu şimdiden doldurun İstasyonlarda kuyruk oluşacak! LPG'ye gece yarısı tarihi zam geliyor! Deponuzu... Haberi Görüntüle

HAZİRAN AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ 

AA Finans'ın Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak haziran ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 15 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Buna göre, ekonomistlerin haziran ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 2,28 oldu.

Temmuzda emeklinin hesabına kaç TL yatacak? Tek tek hesaplandı! İşte yeni zamlı emekli maaşları Temmuzda emeklinin hesabına kaç TL yatacak? Tek tek hesaplandı! İşte... Haberi Görüntüle

YILLIK ENFLASYON YÜZDE KAÇ BEKLENİYOR? 

Ankete katılan ekonomistlerin haziran ayı için enflasyon beklentileri en düşük yüzde 1,90, en yüksek yüzde 3,00 aralığında yer aldı. Ekonomistlerin haziran ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına göre, bir önceki ay yüzde 75,45 olan yıllık enflasyonun yüzde 72,68'e inmesi bekleniyor. 

Kiralarda yeni dönem! Yüzde 25 uygulaması sona erdi Kiralarda yeni dönem! Yüzde 25 uygulaması sona erdi Haberi Görüntüle

2024 SONU ENFLASYON TAHMİNİ

Öte yandan, ekonomistlerin 2024 sonu enflasyon beklentisi haziranda yüzde 42,61 oldu. Tüketici Fiyat Endeksi, mayısta yüzde 3,37 artış kaydetmişti.

Habere Tepki Ver

0

2

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading