Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

2024 İran seçim sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanır? Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan ne zaman belli olur?

2024 İran seçim sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanır? Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan ne zaman belli olur?

19 Mayıs'ta içinde bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin yerine gelecek olan ismin belirlenmesi için İran'da milyonlarca kişi 28 Haziran Cuma günü sandık başına gidecek. Anketlere göre Mesud Pezeşkiyan önde bulunuyor. Türkiye ve bölge halkını da yakından ilgilendiren İran Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları merakla bekleniyor. Peki 2024 İran seçim sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanır? Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan ne zaman belli olur?

Gündem

27.06.2024, 14:08

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan Helikopter Azerbaycan'dan dönüş sırsaında düşmüştü. Bu kazada Reisi ve pek çok İran'lı devlet görevlisi hayatını kaybetmişti. İran'ın yeni Cumhurbaşkanının belirlenmesi için 28 Haziran Cuma günü İran sandık başına gidecek. Yapılacak seçimde  Muhafazakar adaylar Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, eski Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Said Celili ve eski İçişleri Bakanı Mustafa Purmuhammedi ile  reformist aday Mesud Pezeşkiyan yarışacak. 

MSB'den bedelli askerlik yapmak isteyenlere son dakika duyurusu: Ücret değişecek! MSB'den bedelli askerlik yapmak isteyenlere son dakika duyurusu: Ücret değişecek! Haberi Görüntüle

İRAN SEÇİM SONUÇLARI SAAT KAÇTA NE ZAMAN AÇIKLANIR?

İran'da 28 Haziran sabahı oy verme işlemine geçilecek. Sandıklarda oy verme işlemlerinin sona ermesinden sonra oyların sayımına geçilecek. Oy sayımlarının ardından İran'da seçimi kazanan adayın kim olduğu açıklanacak.

Ankara'da dikkat çeken görüşme: : CHP heyeti ve Bakan Şimşek bir araya geldi! Ankara'da dikkat çeken görüşme: : CHP heyeti ve Bakan Şimşek... Haberi Görüntüle

İRAN'DA SEÇİMİ KİM KAZANIR?

İran Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair yapılan anket çalışmalarının ilk sonuçları gelmeye başladı. İranlı Öğrenciler Anket Ajansı (ISPA) 26 Haziran'da ülke genelinde cumhurbaşkanı seçimine ilişkin yüz yüze gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını paylaştı. Yapılan kamuoyu yoklamasında ilk sırasında yüzde 33,1 ile reformist aday Mesud Pezeşkiyan yer alıyor. İkinci sırada ise yüzde 28,8 ile Said Celili yer aldı. Seçimlerdeki yarışın  Said Celili ile Mesud Pezeşkiyan arasında geçeceği tahmin ediliyor. Anketlerde Muhammed Bakır Kalibaf ise yüzde 19,1 ile üçüncü sırada yer aldı. 

Ekipler teyakkuza geçti! 4 ilde çıkan orman yangınlarına havadan ve kardan müdahale başladı! Ekipler teyakkuza geçti! 4 ilde çıkan orman yangınlarına havadan ve... Haberi Görüntüle

MESUD PEZEŞKİYAN TÜRK MÜ?

Mesud Pezeşkiyan İran'ın Güney Azerbaycan eyaletinde dünyaya geldi. Türk kökenli bir siyasetçi olan Mesud Pezeşkiyan evinde aile arasında Türkçe konuştuğunu dile getirmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading