Yandex Metrica
SON DAKİKA

2024 Temmuz yaşlılık maaşı ne kadar? 65 aylığına ne kadar zam gelir?

2024 Temmuz yaşlılık maaşı ne kadar? 65 aylığına ne kadar zam gelir?

Temmuz ayının gelmesiyle birlikte milyonlar calışanın maaşı artacak. Emekliler ve memur maaşlarına gelen zamla birlikte sosyal ödemeler de yeniden belielenecek. 65 yaş aylığı (yaşlılık maaaşı) alan vatandaşlarımız da kendilerine 2024 Temmuz ayında öenecek tutaarı merak ediyor. Peki 2024 Temmuz yaşlılık maaşı ne kadar? 65 aylığına ne kadar zam gelir?

Gündem

26.06.2024, 15:58

Ülkemizde on binlerce kişi 65 yaş aylığı ile geçimlerini sağlıyor. Her sene olduğu gibi Temmuz ayında da memur ve emekli maaşlarına yapılan zam oranı ile 65 yaş aylığı (yaşlılık maaşı) zamlanıyor. Sosyal destek ödemeleri de Temmuz ayında yeniden şekillenecek. 65 yaş aylığı, engelli ve engelli yakını maaşları, evde bakım parası ve diğer birçok sosyal yardım miktarı Temmuz ayıyla birlikte zamlanacak. 

Zehir tacirlerine Narkoçelik darbesi: 13 ilde çok sayıda kişi yakalandı Zehir tacirlerine Narkoçelik darbesi: 13 ilde çok sayıda kişi yakalandı Haberi Görüntüle

2024 TEMMUZ YAŞLILIK MAAŞI NE KADAR OLUR?

2024'ün ilk 5 ayının enflasyon verileri geldi. Maaşlara ne kadar zam yapılacağının netleşmesi için Haziran ayı enflayon rakamlarının TÜİK tarafından açıklanması beklenecek.  5 aylık enflasyon farkı %22,72 olarak gerçekleşmiştir. 

2024 yılı ocak ayından itibaren 65 yaş aylığı 3504,84 lira olarak ödeniyordu. Yaklaşık olarak yüzde 20 zam oranı ile bir hesaplama yapılırsa Temmuz 2024 yaşlılık maaşının  4205 TL seviyesine çıkması bekleniyor. Yaşlılık aylığına yapılacak net artışın belli olması için Haziran enflasyon rakamlarının açıklanması beklenecek. 

Amely Maria kimdir? Batshuayi'nin karısı kim? Amely Maria kimdir? Batshuayi'nin karısı kim? Haberi Görüntüle

65 AYLIĞINA NE KADAR ZAM GELİR?

65 aylığına yapılacak zam oranı 3 Temmuz'da Haziran enflasyon verilerinin açıklanması ile netlik kazanacak.

HDP'li Ferhat Encu'dan milli maç sırasında skandal paylaşım: Büyük tepki topladı HDP'li Ferhat Encu'dan milli maç sırasında skandal paylaşım: Büyük tepki... Haberi Görüntüle

65 YAŞ MAAŞINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

65 yaş aylığına başvurmak için bazı şartları taşıyor olmak gerekir. İşte o şartlar;

1. 65 yaşını doldurmuş olan,

2. Sosyal Güvenlik Kurumundan (SSK, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR) gelir ve aylık hakkından yararlanmayan,

3. Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemeyen,

4. 2022 sayılı Kanunda belirtilen muhtaçlık sınırından az geliri olan ve bu durumu Valiliklerce/Kaymakamlıklarca tespit edilen kişiler 65 yaş aylığına başvuru yapabilir.

Salda Gölü’nde sürüklenen kızın hayatını kurtarmıştı! O anları ağlaya ağlaya anlattı Salda Gölü’nde sürüklenen kızın hayatını kurtarmıştı! O anları ağlaya ağlaya... Haberi Görüntüle

65 YAŞ MAAŞI ALMAK İÇİN NASIL BAŞVURU YAPILIR?

65 yaşında ve üstünde olan kişilerin 2022 sayılı Kanun kapsamında muhtaç vatandaşlarımıza yaşlı aylığı bağlama işlemleri şöyle yapılır:

Vatandaşlar öncelikle Valilik veya Kaymakamlıklara bağlı defterdarlık veya mal müdürlüklerinden BAŞVURU EVRAKLARI alınır.

İl veya ilçe idare kurulu tarafından verilen muhtaçlık kararı belgeleri alınır.

Alınan belgeler SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) - Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü’ne teslim edilir.

SGK alınan belgeleri inceler ve yaşlılık maaşı alıp almayacağınıza karar verir.

65 yaş aylığı için başvuruyu yakını tarafından (VASİ) yapılması için mahkemeden VASİ’lik kararı alınır. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading