Yandex Metrica
SON DAKİKA

2024 Temmuz zamlı engelli evde bakım yardımı | Evde bakım maaşı ne kadar?

2024 Temmuz zamlı engelli evde bakım yardımı | Evde bakım maaşı ne kadar?

Memur ve emekli maaşlarına Temmuz 2024'te zam yapılacak. Bu zamla birlikte engelli evde bakım aylıkları da yeniden düzenlenecek. Engelli evde bakım yardımı alan vatandaşların gözü kulağı ise artış oranında. Peki 2024 Temmuz zamlı engelli evde bakım yardımı kaç para olur? Evde bakım maaşı ne kadar zamlanır?

Gündem

26.06.2024, 16:16

Temmuz memur ve emekli zammının belli olmasına sayılı günler kaldı. İlk 5 aylık enflasyon verilerisi açıklandı ve Haziran ayı enflasyon rakamları da büyük bir heyecanla bekleniyor. 2024 Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına yapılacak yardımla birlikte pek çok sosyal ödemelerde de yeniden düzenlemeye gidilecek. Engelli evde bakım parası da bu güncelleme sonrası zamlanacak.

Diyarbakır’da facianın eşiğinden dönüldü! Akaryakıt istasyonunda korku dolu anlar Diyarbakır’da facianın eşiğinden dönüldü! Akaryakıt istasyonunda korku dolu anlar Haberi Görüntüle

2024 TEMMUZ ZAMLI ENGELLİ EVDE BAKIM YARDIMI NE KADAR?

Her sene olduğu gibi Temmuz ayında da pek çok kalemde ödemeler değişecek. Engelli evde bakım yardımı da enflasyon oranına göre artacak. 2024 Temmuz ayı evde bakım zammı memur ve emekli maaşlarının netleşmesinden sonra belli olacak. 

İlk 5 aylık enflasyon rakamları göz önünde bulundurulursa evde bakım aylığına yaklaşık olarak yüzde 20 oranında zam gelmesi bekleniyor.

Evde bakım yardımı 7608 TL olarak hesaplara yatıyordu. 2024 Temmuz ayında evde bakım yardımının 9130 lira seviyesinde olması bekleniyor. Ancak net olarak artışın belli olması için Haziran enflasyon rakamlarının beklenmesi gerekecek. Bahsedilen bu rakamlar tahmni rakamlardır. 

Cumhurun liderleri bayramlaştı! Erdoğan MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüştü! Cumhurun liderleri bayramlaştı! Erdoğan MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüştü! Haberi Görüntüle

2024 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

En son engelli evde bakım maaşı 7608 TL olarak ödeniyordu. Bu rakama memur ve emekli maaş artışı sonrası düzenleme yapılacak. Engelli evde bakım parasının Temmuz'da ne kadar olacağı ileleyen günlerde netlik kazanacak.

Son dakika... AFAD detayları duyurdu: Malatya'da korkutan deprem Son dakika... AFAD detayları duyurdu: Malatya'da korkutan deprem Haberi Görüntüle

2024 TEMMUZ ZAMLI YAŞLILIK MAAŞI NE KADAR?

2024 yılında 65 yaş aylığı 3504 TL olarak ödeniyordu. Yaklaşık olarak yüzde 20 zam oranı ile bir hesaplama yapılırsa Temmuz 2024 yaşlılık maaşının  4205 TL seviyesine çıkması bekleniyor. Yaşlılık aylığına yapılacak net artışın belli olması için Haziran enflasyon rakamlarının açıklanması beklenecek. 

Bakanlığın projesinde sona gelindi: Türkiye Deniz Bahçeleri'yle vatandaşlar plajlardan daha fazla faydalanacak! Bakanlığın projesinde sona gelindi: Türkiye Deniz Bahçeleri'yle vatandaşlar plajlardan daha... Haberi Görüntüle

EVDE BAKIM YARDIMI ŞARTLARI NELER?

Engelli Sağlık Kurulu Raporu’nda “Ağır Engelli” olduğunu belgelendirenler.

Engelli kişinin başkasının yardımı ve bakımı olmadan hayatını devam ettiremeyecek düzeyde olması yani tuvalet, beslenme ihtiyacını, giyinip soyunabilme, merdiven inip çıkabilme vb.

Aile bireyleri her türlü gelirleri toplamı evde yaşayan birey sayısına bölündüğünde birey başına düşen gelirin bir aylık net asgari ücretin 2/3’ünden az olanlar(Bugünkü asgari ücrete göre 467 TL)

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading