Yandex Metrica

Sitede Ara

Akıllı depozito dönemi başlıyor! Cüzdanlar para dolacak fişler alışverişte kullanılacak

Akıllı depozito dönemi başlıyor! Cüzdanlar para dolacak fişler alışverişte kullanılacak

Depozito Yönetim Sistemi hakkında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, ''Hedefimiz 2025 yılı ortasına kadar asgari makine ve altyapı kurulumunu tamamlayarak, ulusal depozito sistemini başlatmak" dedi.  

Gündem

29.06.2024, 11:38

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Bakanlığın konferans salonunda düzenlenen "Türkiye Yüzyılı Çevre Projeleri Medya Buluşması" programında, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Özhaseki, Depozito Yönetim Sistemi hakkında bilgi verdi.

Bakan Özhaseki, Depozito Yönetim Sistemi'ne ilişkin de bilgi vererek, 0,1 litre ile 3 litre arasında kullanılan plastik ve cam şişelerin sayısının bir yılda 20 milyarı bulduğuna dikkati çekti.

Yılbaşından itibaren şişelerin üzerine logo yerleştirildiğini belirten Bakan Özhaseki, "Bu sistem şöyle çalışacak. Vatandaşımız kaç tane şişe, alüminyum, pet getirmişse bizim koyduğumuz yerlerde önce tanıtıp, makineye atacaklar. Sonra da telefonu vasıtasıyla e-cüzdanına doğrudan bunun bedeli işlenmiş olacak." dedi.

İBB öyle istedi: Kapısında İBB öyle istedi: Kapısında "Yahudiler giremez" yazan kitapçı kapandı! Haberi Görüntüle

FİŞLER ALIŞVERİŞTE KULLANILACAK

Telefon kullanmak istemeyen vatandaşlar için de fiş sisteminin uygulanacak. Depozito Yönetim Sistemi ile ile cam, plastik ve alüminyum içecek ambalajları için geri dönüşüm oranının yüzde 90’a çıkması planlanıyor. Depozito Yönetim Sistemi'yle 529 milyon avro ekonomik kazanç elde edilecek.

Amely Maria kimdir? Batshuayi'nin karısı kim? Amely Maria kimdir? Batshuayi'nin karısı kim? Haberi Görüntüle

BAŞLANGIÇ TARİHİ BELLİ OLDU

Depozito Yönetim Sistemi'ni Çevre Ajansının öncülüğünde yürüttüklerini aktaran Bakan Özhaseki,şunları kaydetti;

"Hedefimiz 2025 yılı ortasına kadar asgari makine ve altyapı kurulumunu tamamlayarak, ulusal depozito sistemini başlatmak. Bu anlamda bu yıl 2 bin noktaya koymayı düşünüyoruz. 2025 yılı içerisinde 5 bin noktaya ulaşacağız. Üç yıl içerisinde 2028'de de 30 bin sayıya ulaşacağız.''

İzmir'de çıkan orman yangınına karadan ve havadan müdahale ediliyor! Bazı evler tahliye edildi İzmir'de çıkan orman yangınına karadan ve havadan müdahale ediliyor! Bazı... Haberi Görüntüle

MAKİNELER NERELERE KONULACAK?

Sistem, TOBB ve esnaf odalarıyla birlikte yürütülecek. Makineler, üniversiteler, belediyelerin önleri, 400 metrekare üzerindeki marketler, alışveriş merkezleri, millet bahçeleri, otel ve restoranlar gibi insanların yoğunlukta olacağı yerlere konulacak.

 

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading