Yandex Metrica
SON DAKİKA

Bakan rakam açıklayıp müjdeyi verdi: Yeni halk plajları geliyor

Bakan rakam açıklayıp müjdeyi verdi: Yeni halk plajları geliyor

 "Türkiye Yüzyılı Çevre Projeleri Medya Buluşması" programında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni halk plajlarının açılacağını belirtti.

Gündem

29.06.2024, 11:39

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Bakanlığın konferans salonunda düzenlenen "Türkiye Yüzyılı Çevre Projeleri Medya Buluşması" programında, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Özhaseki, burada yaptığı açıklamada yeni halk plajlarının açılacağını belirtti.

Bakanlık olarak yeni başlattıkları projenin detaylarını paylaşan Bakan Özhaseki, yaklaşık bir ay önce duyurdukları "Denizler Halkındır Projesi"ne ilişkin "Özellikle burada istiyoruz ki üç tarafı denizlerle çevrili olan bu ülkede insanlarımız denizlere rahatça ulaşsınlar, istifade etsinler. O kıyılardaki işgaller son bulsun." dedi.

Naci Görür'den Manisalılara hayati deprem uyarısı: Uzak durun Naci Görür'den Manisalılara hayati deprem uyarısı: Uzak durun Haberi Görüntüle

İŞGALCİLERİN HEPSİ TEMİZLENECEK

Proje kapsamında, Türkiye'deki 28 kıyıya şeridi bulunan illerin valileriyle toplantılar yaptıklarını aktaran Bakan Özhaseki, "Vatandaşlarımızın denize ulaşmasındaki ne kadar zorluk varsa, oraları işgal eden ve vatandaşa zorluk çıkaran ne tür unsur varsa hepsini temizleyeceğiz. Zaten bayram boyunca yıkımlar başladı. Bu ne kadar devam edecek derseniz belki senelerce, bitene kadar. Oradan vatandaş rahatça istifade edene kadar." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan verileri paylaştı: Çapsızlara kulak asmayacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan verileri paylaştı: Çapsızlara kulak asmayacağız Haberi Görüntüle

100 YENİ HALK PLAJI GELİYOR

"100 yeni halk plajı açmayı düşünüyoruz" diyen Bakan Özhaseki, ''Bu konuda Çevre-Deniz WhatsApp İhbar Hattı'na gelen ihbarları değerlendirdik. Bakanlık olarak 100 kadar yeni halk plajı açmayı düşünüyoruz. Bu arada Kültür Turizm Bakanlığımızın bizden istediği yerleri biz tahsis ettik. Onlar oralarda halk plajlarını yapıyorlar ama biz de bakanlık olarak halkın denizlerimize rahatça erişimini sağlayacak şekilde 100 tane plaj kurmayı da hedefledik." ifadelerini kullandı.

Samet İşitmezoğlu kimdir? Ayhan Sicimoğlu'nun saldırdığı çocuk kim? Samet İşitmezoğlu kimdir? Ayhan Sicimoğlu'nun saldırdığı çocuk kim? Haberi Görüntüle

''HALKTAN YANAYIZ''

Yapılan yıkımlara ilişkin görüntüleri paylaşan Bakan Özhaseki, şunları kaydetti;

"Halktan yanayız, halkın tarafındayız ve bu hiç değişmeyecek. Özellikle arkadaşlarımız güzel bir slogan bulmuşlar, 'Türkiyedeniz' diye. Hani bazen sorulur ya neredensin diye, 'Türkiyedeniz'...O denizler bizim. O denizlere halkımız rahatça ulaşabilmeli diyoruz. Halk plajlarıyla öne çıkan bir Türkiyedeniz. Her vatandaşın rahatça kıyıya erişebildiği bir Türkiyedeniz. Bu projemizi taviz vermeden uygulamaya devam edeceğiz."

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading